En marxa la campanya ‘Santa Coloma solidària, també al Nadal’

Es duu a terme des de fa més de 20 anys i està organitzada per l’Ajuntament i la Creu Roja. Al 2018, es van distribuir 800 kg de productes d’higiene personal i 580 infants van rebre joguines.

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord, impulsa un any més la campanya «Santa Coloma solidària, també al Nadal», de recollida de joguines i productes d’higiene personal. És una iniciativa adreçada a tota la ciutadania, amb l’objectiu de donar suport a les famílies i infants amb menys recursos de la ciutat durant les festes de Nadal, unes dates especialment sensibles per les despeses complementàries que impliquen.

Aquesta campanya es du a terme des de fa més de 20 anys, i sempre ha estat un èxit de participació, gràcies al fort esperit solidari de la població colomenca. El 2018, es van beneficiar 580 infants de la ciutat, i es van repartir més de 800 kg de productes d’higiene personal entre famílies afectades per la pobresa. Enguany el projecte torna a tenir les mateixes dos vessants.

Pel que fa a les joguines, han de ser noves, segures, educatives, que fomentin el joc cooperatiu i l’activitat física, i que no incentivin la violència ni el sexisme. El joc no és només un element lúdic, sinó que constitueix un element bàsic per al desenvolupament correcte de la infància. No han d’estar embolicades, i es poden portar als mercats municipals, on hi ha unes capses habilitades a tal efecte, així com a diferents esdeveniments que tindran lloc durant aquestes festes: la Nit Solidària, actuacions del Teatre Sagarra, concerts de les escoles de música a l’Auditori Can Roig i Torres, o actes esportius i culturals solidaris.

El material d’higiene personal és necessari per mantenir uns hàbits de neteja, i viure amb bona salut i qualitat de vida. És per això que la campanya també se centra amb aquest tipus de productes com, per exemple, sabons, raspalls de dents, cremes hidratants, maquinetes d’afaitar, compreses o bolquers. Es poden portar als centres cívics o a les escoles bressols municipals, en el cas que es tracti de material higiènic per a nadons. El local de la Creu Roja també rep al seu local tots aquests productes solidaris.

Actes destacats

Prop de 30 d’entitats i establiments organitzen actes solidaris que fan possible que la campanya creixi any rere any. En destaquem alguns dels que registren més assistència: 

  • Escola de Dansa Yolanda Valero: Celebra una nova edició del Festival Solidari, el dia 15 al Sagarra, amb dues sessions (11 i 15.30 h). 
  • La Nit Solidària: Enguany arriba a la 9a edició, amb  actuacions musicals a bars de la ciutat, la nit del 20 de desembre. *L’entrada a aquests dos actes és gratuïta, només cal portar una joguina com les requerides. 
  • Cançó de Nadal. L’Excèntrica presenta el clàssic de Dickens, el 22 de desembre (12 h), al Sagarra. Enguany comptarà amb el reconegut actor Àlex Casanovas com un dels protagonistes. Preu: 6 €, i una joguina a canvi de participar en el bingo cultural i gastronòmic.