"Els Sabors del Món" omplirà de gastronomia i cultura la plaça del Rellotge

Aquest diumenge 28 (a partir de les 11h) arriba al Fondo la 6a edició d'aquesta mostra gastronòmica multicultural.

El diumenge 28 de maig, de les 11 a les 17h, torna a la plaça del Rellotge la mostra Els Sabors del Món, una cita obligada per als amants de la gastronomia multicultural, que oferirà tallers, música i degustacions culinàries per a gaudir amb tota la família. Aquests esdeveniment culinari tanca el programa d’activitats Santa Coloma deGusta, de promoció de la restauració i la gastronomia local, que s’ha celebrat durant aquest mes de maig a diferents espais i establiments de Santa Coloma.

Els Sabors del Món és una bona oportunitat per conèixer la cuina de diferents països que es poden tastar a Santa Coloma, com és el cas de la cuina japonesa, la italiana, la xinesa, marroquina i la hindú, entre altres. Enguany una de les novetats és la segona edició del Glossari els sabors del món, un diccionari digital de termes (obra de L’Heura i el TERMCAT) per conèixer els noms de diferents productes alimentaris i d’elaboracions gastronòmiques d’arreu del món. En aquesta edició s’han afegit termes de productes com el tofu amb ous mil·lenaris, l’amanida de lliris d’un dia amb salsa, la fondue xinesa, la pell de tofu amb cacauets pelats, el rave rusticà amb orelles de Judes, tangyuan, xiitake amb choy sum, maduixa xinesa i gelatina de midó entre altres.

La presidenta de l’Agrupació, Laia Muñoz, ha destacat en la recent presentació a la premsa d’aquesta mostra que Els Sabors del Món té la intenció de promocionar els restaurants de la ciutat que s’han especialitzat en aquest tipus de cuina i alhora el seu valor de cohesió social. Per la seva banda, el regidor de Comerç, Pedro Cano, recorda que la cuina i la gastronomia, protagonistes a Els Sabors del Món, són un bon nexe d’unió i coneixement mutu de les diferents cultures de la ciutat.

Enguany se celebra la sisena edició d’aquesta mostra organitzada, per primer cop, per l’Agrupació del Comerç i la Indústria, amb la col·laboració habitual de l’Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística L'Heura, a més del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona –ubicat al Recinte de Torribera. L’Agrupació manté la filosofia iniciada per l’entitat Fondo Comerç –associació que es va dissoldre recentment i anterior organitzadora de Els Sabors del Món-  de treball conjunt i cohesió social amb altres entitats de la ciutat i amb les comunitats de nouvinguts.

Un diccionari digital especialitzat en productes d’arreu del món

El Glossari de sabors del món es va publicar el 2015 amb els termes treballats amb motiu de la mostra “Els Sabors del Món” dels anys 2012, 2013 i 2014. La finalitat d’aquest diccionari en línia era aplegar tots aquests termes que ja circulaven i eren consultables des del Cercaterm (el servei de consultes en línia del TERMCAT) i anar-lo alimentant amb els termes treballats cada any.

El glossari conté tant productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) com elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d’arreu del món: productes i elaboracions de la cuina xinesa, japonesa, coreana, índia, armènia, turca, de tot l’Orient Mitjà, del Pròxim Orient, del Magrib, de l’Àfrica occidental o de l’Amèrica Central i del Sud.