"Els Sabors del món", diumenge al barri del Fondo

Primera edició de la mostra organitzada per l’associació Fondo Comerç amb el suport de l’Ajuntament i l’Heura. A la plaça del Rellotge es degustaran productes que es poden trobar al barri, on un 45% de la població és immigrant.

Aquest matí s’ha presentat al restaurant German´s de Santa Coloma la primera fira denominada “Els Sabors del món”, que es farà a la plaça del Rellotge d’aquesta ciutat el proper diumenge 27 de maig amb una clara voluntat de donar a conèixer productes gastronòmics de diversos països i amb vocació de ser una trobada de continuïtat.  L’alcaldessa, Núria Parlon, i la presidenta de l’associació Fondo Comerç, Teresa Castellví, han presidit l’acte, que ha comptat també amb la presència del tinent d’alcalde responsable de Comerç, Esteve Serrano, de la regidora de Cultura i Solidaritat, Petra Jiménez, i de la regidora presidenta del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, Laia Tordera.

A la plaça del Rellotge

“Els Sabors del món”, convertirà per unes hores la plaça del Rellotge en un espai on es podran degustar productes i plats de procedència ben diversa i que es poden trobar de manera habitual en aquest barri d’una extensió de poc més de dos quilòmetres quadrats. La part de cuina autòctona també hi tindrà un apartat especial i, en aquest sentit, cal destacar la presència de productes alimentaris elaborats a la pròpia ciutat com per exemple la melmelada de maduixa, la confitura de tomàquet, la botifarra brisa o la cervesa Cap Foguer.

Una mostra fruit de la col·laboració

L’organització de “Els Sabors del món”, a càrrec de l’associació Fondo Comerç, compta amb la col•laboració del Centre de Normalització Lingüística L’Heura i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i els objectius que comparteixen són promocionar el comerç local, augmentar la cohesió social i fomentar l’ús del català com a llengua comuna.

La mostra romandrà oberta entre les 10 del matí i les 8 del vespre. Serà un espai obert a la ciutadania on es podrà trobar una gran varietat de productes gastronòmics.

També amb activitats d’animació

Tota la jornada estarà animada per un munt d’activitats adreçades a tot tipus de públic i que van des d’una trobada fotogràfica -on els amants d’aquest art podran posar a prova la seva creativitat- fins a una nova edició del concurs lingüístic “Com es diu?. Per últim, la música i l’animació per a grans i menuts també hi tindran una part important de protagonisme.

Entre els tastos, a preus econòmics, que es poden fer a “Els Sabors del món” hi trobem arròs au gras de Guinea Conakry, ocra al curri de Pakistan, col xinesa, lavash d’Armènia, faves a la catalana i llom de porc a l’oli d’oliva. En total, el passeig gastronòmic presenta la possibilitat de poder tastar fins a 30 plats.

Fitxes amb receptes i els noms catalans dels productes

Coincidint amb la mostra “Els Sabors del món”, s’ha editat una col•lecció de fitxes que recullen productes gastronòmics i receptes i on s’ha traduït al català el nom d’alguns dels productes de diferents països. L’assessorament ha anat a càrrec del Termcat (Centre de Terminologia de la Generalitat de Catalunya).

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacar en la seva intervenció que concentrar “Els Sabors del món” al barri del Fondo és una gran idea per la diversitat cultural que concentra, i que la iniciativa de Fondo Comerç la satisfà especialment perquè “activitats com aquesta -ha dit l’alcaldessa- contribuiran a apropar productes i tècniques tant als professionals de la cuina com a la ciutadania en general, perquè la cuina és una gran eina per apropar també cultures”.

La presidenta de Fondo Comerç, Maria Teresa Castellví, ha destacat: “La importància que té que els veïns del barri coneguin i tastin els productes de tothom. El barri ha viscut durant els darrers 60 anys diversos moviments migratoris i, en aquesta ocasió, hem pensat que la gastronomia potser el nexe d’unió d’uns i d’altres”. En aquest aspecte, Castellví, ha afegit que “Aquest tipus d’accions també han de servir per dinamitzar comercialment el comerç i els veïns del barri”.