Els quadres escènics de la Passió d’Esparreguera participaran en la processó del Diumenge de Rams

Tornen els passos de la Setmana Santa, i aquest any amb una gran novetat: la translació de la Passió d’Esparreguera als carrers de Santa Coloma l'1 d'abril, Diumenge de Rams, al costat de la processó de la Confraria de la Vera Creu.

Cada any hi ha una representació de la Passió en una ciutat. En aquesta ocasió s'escenificaran alguns del quadres més importants de l'espectacle a Santa Coloma de Gramenet, amb motiu del seu nomenament com a Ciutat Pubilla de la Sardana, títol que va ser atorgat a Esparreguera en 2006.

El diumenge 1 d'abril, Santa Coloma es traslladarà a la Jerusalem hebrea, i tots els ciutadans podran experimentar de prop alguns dels moments més significatius de la passió de Crist. És una recreació amb un component teatral de qualitat, que s'omple de contrastos i imatges atípiques que seran captades per un centenar de fotògrafs participants en el VI Concurs de Fotografia de la Passió d'Esparreguera, els quals es desplaçaran fins a Santa Coloma per captar aquestes escenes.

La Passió de Esparreguera és un espectacle que s'ha consolidat gràcies a l'esforç d'un poble aficionat al teatre, que durant més de 400 anys ha construït una obra que avui segueixen un mínim de 10.000 espectadors a l'any. 

La  Borriquita

Però Santa Coloma també té la seva pròpia tradició. El Diumenge de Rams, la Confraria de la Vera Creu organitza la processó coneguda popularment com “La Borriquita”, ja que escenifica l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat sobre un ase.

La sortida en processó del pas s'iniciarà a les 11.45 hores, amb el següent recorregut: plaça de l'Església, Mn. Jaume Gordi, Rafael Casanova, Irlanda, rambla de Sant Sebastià, rambla del Fondo, Beethoven, plaça del Rellotge, Mn. Jacint Verdaguer, Irlanda, Mn. Camil Rosell i plaça de l’Església.

El seguici anirà encapçalat per la Casa d'Aragó Verge del Pilar que farà la tradicional rompida de l'hora a l'arribar a la plaça del Rellotge.

Els actes litúrgics del Diumenge de Rams es completen amb la benedicció de la palma, a la plaça de l'Olimpo (11.30 h.), pel rector de la parròquia de Sant Josep Oriol.

La Setmana Santa colomenca continuarà amb la processó de Dijous Sant que organitza la citada Confraria de la Vera Creu. Partirà a les 22 hores de l'església Major. La comitiva religiosa farà aquest recorregut: plaça de l'Església, Mn. Jaume Gordi, Rafael Casanova, Nàpols, Beethoven, Sicília, Rafael Casanova, Mn. Camil Rosell i , de nou, plaça de l'Església.

Als actes litúrgics habituals de Dijous Sant i Divendres Sant, cal afegir una altra processó, la de l'Encontre, que organitza l'església de Sant Joan Baptista al barri del Fondo. Tindrà lloc el Diumenge de Resurrecció, a les 11.30 h.<//span>