Els projectes educatius, protagonistes del darrer ple municipal ordinari d’aquest mandat

La darrera sessió plenària ha servit per donar llum verda a diferents qüestions relacionades amb els centres educatius. Abans del ple, que també ha aprovat sengles mocions en contra de les retallades en educació i salut, l’alcaldessa ha participat en una manifestació convocada pel comitè d’empresa de l’Hospital de l'Esperit Sant en contra de les retallades pressupostàries.

El ple celebrat aquest vespre ha aprovat inicialment les bases reguladores de la convocatòria d’ajudes per l’adquisició de llibres de text i d’ordinadors per les etapes d’educació infantil, primària i secundària. En total es destinaran 1,3 milions d’euros per aquest programa d’universalització de llibres de text pel proper curs. Aquest punts han comptat amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, i l’abstenció del PP i de CiU.

En aquest paquet de mesures en educació s’ha aprovat inicialment el reglament del servei de la llar d’infants municipal l’Oreneta que s’obrirà al proper curs, i el plec de clàusules administratives per a la gestió de la llar d’infants la Cigonya, amb el vot favorable del PSC i l’abstenció de la resta de grups. El consistori també ha donat llum verda a dues modificacions puntuals del Pla General Metropolità  per a la construcció  de l’institut-escola Santa Coloma als terrenys de l’antiga fàbrica CIBA; i per a la construcció de diferents equipaments educatius a la Rb. de Sant Sebastià i al c. de Milà i Fontanals (ampliació de l’escola Mercè Rodoreda i construcció de l’edifici que acollirà l’Oficina Municipal d’Escolarització, l’Heura i l’Escola d’Adults). Després d’aquesta aprovació provisional amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA i PP, i l’abstenció de CiU, les modificacions passen a la Generalitat de Catalunya que s’hi haurà de pronunciar.

D’altra banda els regidors i regidores han aprovat els comptes anuals de les empreses municipals Gramepark, S.A. i Grameimpuls S.A. Pel que fa a Gramepark, s'acompleix amb els compromisos adoptats al Pla de Negoci dels administradors judicials. Els comptes del 2010 reflecteixen l'estabilització de l'activitat d’aquesta societat. Per la seva banda, Grameimpuls és una de les empreses que ha gestionat més recursos i programes pel foment de l’ocupació.

A l’apartat de mocions se n'han aprovat dues presentades pel Grup Municipal Socialista en contra de les retallades pressupostàries que afecten als àmbits de l’educació i la salut. La primera moció s’ha presentat a proposta del Consell Escolar Municipal. Les dues han comptat amb el vot favorable de tots els grups (PSC, ICV-EUiA i PP) menys CiU que s’ha abstingut.

3.000 persones es manifesten contra les retallades a la Sanitat catalana
La Corporació Municipal de Santa Coloma de Gramenet ha recolzat aquesta tarda la concentració ciutadana organitzada pel Comitè d’Empresa de l’Hospital de l'Esperit Sant contra les retallades als serveis públics promogudes per l’actual govern de la Generalitat de Catalunya. Sota el lema “No al desmantellament de la sanitat pública”, s’han manifestat a la plaça de la Vila unes 3.000 persones, colomencs i colomenques, professionals de l’Esperit Sant, diversos membres de la Corporació Municipal encapçalats per l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, i representants d’organitzacions polítiques sense representació a l’Ajuntament. En un comunicat del Comitè d’Empresa de l’Hospital l’Esperit Sant s’alerta de l’empitjorament de la qualitat assistencial dels ciutadans i les ciutadanes a causa de les mesures promogudes pel govern català per retallar el 10 % del pressupost al Servei Sanitari Públic, i que suposen una reducció dels drets sanitaris de la ciutadania. Un representant del comitè d’empresa ha llegit aquest comunicat davant del ple.

Aquest darrer ple també ha servit per acomiadar els regidors i regidores que no estaran al proper mandat. L’alcaldessa, Núria Parlon, ha agraït l’esforç i la dedicació de tots ells i elles.