Els projectes d'habitatge públic del Front Fluvial i CIBA 1 obtenen sengles mencions en els Premis d'Habitatge Social de Catalunya

Els projectes d'habitatge públic Front Fluvial Fase 1 i la promoció coneguda com a CIBA-1 han resultat premiats amb sengles mencions als Premis d'Habitatge Social de Catalunya 2007, a la categoria d'habitatges de nova construcció, lliurats dijous per l'Associació Catalana de Promotors Públics de Sòl i Habitatge (AVS Catalunya) al Recinte Torribera de la nostra ciutat.

La idea de la convocatòria d'aquests guardons ha sorgit de la voluntat de premiar l'esforç de les diferents administracions en temes d'habitatge públic, així com els edificis que aconsegueixin fusionar bon disseny, alts nivells de qualitat i pressupostos ajustats.
En el cas de l'edifici Front Fluvial Fase 1, el jurat ha considerat que es tracta d'una proposta que reuneix una bona distribució i acabats i que suposa, en el seu conjunt, una bona implantació en l'escala urbana.
En valorar la promoció CIBA-1 el jurat ha estimat que es tracta d'una proposta molt equilibrada a tots els seus elements, amb bona implantació urbana, una façana amb bon nivell formal i tècnic i una distribució interior que optimitza la rendibilitat d'espais. Aquest projecte va rebre fa uns mesos el primer premi de l'Associació Espanyola de Constructors i Promotors en l'apartat d'habitatge públic a nivell estatal.

Els guardonats

Els Premis d'Habitatge Social de Catalunya 2007 han considerat com a millor actuació en habitatge de nova construcció la promoció Alí Bei, 94-96, de Barcelona, mentre que en la categoria d'actuacions integrades s'ha atorgat el primer premi a la promoció “Primera Fase de la Remodelació del Barri de Trinitat Nova (Aiguablava) de Barcelona”.
A més dels projectes de Santa Coloma de Gramenet, en l'apartat d'habitatge de nova construcció han rebut també mencions els projectes Sant Adrià, 33-35, de Barcelona, i Anoia, 63-65-67, de Sant Andreu de la Barca. Referent de qualitat
Amb la convocatòria d'aquests premis, l'AVS Catalunya aposta per reconèixer l'esforç de promotors, cooperatives i fundacions que treballen perquè l'habitatge públic sigui un referent de qualitat en tots els sentits. D'aquesta manera es pretén distingir les actuacions més destacades realitzades a Catalunya en l'àmbit de l'habitatge social, un tema central per a les administracions i els ciutadans.