Els plans d'ocupació permetran que 361 persones accedeixin el mercat laboral

S'inverteixen 2,4 milions d'euros per fomentar l'ocupació a Santa Coloma en 12 projectes de millora de la ciutat.

El proper 15 de juliol, l'Ajuntament posarà en marxa una nova edició dels plans d'ocupació en el marc dels recursos dissenyats pel Consistori per ajudar les famílies amb dificultats per accedir el mercat laboral. Amb una inversió de 2,4 milions d'euros, a càrrec del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Grameimpuls es contractaran 361 persones per realitzar diferents serveis i treballs d'interès general i social.

Aquestes 361 persones seran contractades per un període de sis mesos, rebran 100 hores de formació professional i es dividiran en tres àmbits de treball: la promoció de les energies renovables i l'eficiència energètica, la millora de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i la rehabilitació d'equipaments i espais públics. En total, es duran a terme 12 projectes de millora de la ciutat.

L'alcaldessa de Santa Colloma, Núria Parlon, ha destacat que en aquests moments de crisi “els plans d'ocupació són un dels mitjans més eficaços per a la creació de llocs de treball i per al foment de la igualtat d'oportunitats”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha afegit que “l'objectiu comú de les diverses accions que engloben els plans en Santa Colloma és donar una resposta immediata a les demandes de la ciutadania, especialment aquelles persones que tenen més problemes per accedir a un lloc de treball”. A la vegada, “es cerca millorar la qualificació de les colomenques i colomencs en sectors i activitats generadores de nous llocs de treball”.

Els plans d'ocupació van dirigits a la població que supera els 16 anys i està en situació d'atur laboral. En aquesta edició es dóna prioritat als menors de 30 anys amb problemes d'accés al treball i a les persones que no cobrin cap prestació o subsidi. En la convocatòria tenen cabuda diferent perfils i categories professionals (des de titulats superiors fins a treballadors amb escassa qualificació). L'Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG) és qui s'encarrega de la selecció de les persones. Es valora la seva situació socioeconòmica i si estan en risc d'exclusió social, entre d'altres aspectes. Un dels requisits imprescindibles és portar un mínim de sis mesos com demandant de lloc de treball en l'OTG.