Els nens i les nenes de Santa Coloma podran viatjar gratis en transport públic

La targeta T-12 és un nou títol de transport que entrarà en vigor el proper 14 de setembre.

L’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, ha enviat aquesta setmana una carta informativa a totes les famílies de la ciutat amb nens i nenes d’entre 4 i 12 anys per informar-los que els seus fills poden sol·licitar viatjar de forma gratuïta en transport públic, ja que la nostra ciutat, com a part integrant de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) començarà aviat a beneficiar-se d’aquesta nova mesura que vol fomentar socialment l’ús  del transport públic.

Amb la T12, les nenes i nens d’entre 4 i 12 anys podran viatjar de forma gratuïta, sense limitació (tot i que caldrà cancel·lar cada viatge), en tots els serveis de transport públic pertanyents al sistema tarifari integrat, dins la zona tarifària en què consti el seu domicili. La sol·licitud tindrà un cost de 35 € en concepte de tramitació i emissió del títol.

L’EMT serà l’administració encarregada d’establir tot el sistema de gestió de l’emissió de la targeta T-12 per als ciutadans residents als 18 municipis del seu l’àmbit.

La T-12 serà un títol de transport personalitzat amb el nom i el DNI o altra carta d’identificació personal, de caràcter intransferible. Tindrà una validesa inicial de 16 mesos, després dels quals s’haurà de renovar anualment. En l’any en què els nens i nenes compleixin els 12 anys, el títol serà vàlid fins el 31 de desembre de l’any en qüestió.

Per obtenir la T-12, les famílies amb fills entre els 4 i 12 anys empadronats hauran d’adreçar la seva sol·licitud a l’EMT a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OIAC) de l’Ajuntament o a la Web de l'Entitat Metropolitana.