Els millors pallassos actuaran al festival en solidaritat a Palestina "Circe Circus" a partir de l'1 d'octubre a Santa Coloma

CIRCE CIRCUS aplegarà a Santa Coloma a artistes com Leo Bassi, Tortell Poltrona, Jango Edwars, Cristina Garbo i Alba Sarraute, els dies 1, 2 i 3 d’octubre de 2010.

Aquest dimecres s'ha presentat el festival al Centre de Cultura Contemporània Can Sisteré. Els artistes Iván Prado i Jango Edwards, juntament amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han explicat els detalls d'aquest festival.

L'alcaldessa ha destacat que la celebració del festival "és una mostra més de la solidaritat que expressen els colomencs i colomenques i moltes entitats de la ciutat". Per Parlon, "denunciar la situació del poble palestí, d'aquesta manera amb el somriure com a arma és una manera més de contribuir a la resolució d'aquest conflicte".

El festival CIRCE: Per un Festiclown a Palestina és un esdeveniment, de caràcter solidari, que inclourà actuacions de circ, clown i teatre de carrer a diversos espais de Santa Coloma, com ara la plaça de la Vila, el parc Europa, la plaça del Rellotge o la plaça de Pau Casals. A més, en el parc de Can Zam s’instal·larà una gran carpa de circ on durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions infantils, un cabaret  i concerts el divendres i dissabte per la nit.

Part de la programació del festival es durà a terme al Teatre Sagarra. Concretament, dissabte 2 d’octubre, a les 21.30h es farà la “Gala per Palestina” que comptarà amb la participació, entre altres, de Tortell Poltrona, Jango Edwars, Cristina Garbo i Alba Sarraute. La sala gran del Teatre Sagarra també serà l’escenari de la clausura del festival, protagonitzada pel conegut Leo Bassi, el diumenge 3 d’octubre.  

La recaptació íntegra de CIRCE es destinarà al projecte Festiclown Palestina, concebut per l’Asociación Payasos en Rebeldía, en col·laboració amb el Circ Palestí de Ramala. El projecte preveu, a més d’actuacions de clown i circ, tallers destinats a la formació de risoterapeutes palestins.

En el festival es projectarà el documental “Mashi: trasi que trasi!”, rodat l’abril del 2009, durant la darrera expedició a Palestina del col·lectiu Payasos en Rebeldía i on van col·laborar activament amb el Palestinian Circus School. L’audiovisual, realitzat per Edu Alter, recull les dues setmanes d’estada del grup a les ciutats de Ramala i Nablús, amb l’objectiu de desenvolupar tallers de clown i risoteràpia dels quals es van beneficiar al voltant d’un miler de persones, principalment: dones, adolescents i dones maltractades.

Destacades figures del panorama artístic internacional donen suport al projecte Festiclown Palestina. Podem assenyalar el ja mencionat Leo Bassi, la cantant Amparo Sánchez (Amparanoia) i a nombrosos artistes del món del circ i del clown com Elliot (Bèlgica) i Alba Sarraute (Catalunya) o el mag Jorge Blas (Madrid). Aquests artistes han confirmat la seva participació en el Festiclown, entre altres.

CIRCE CIRCUS està organitzat per l’Asociación Cultural y de Cooperación Payasos en Rebeldía (promotora del proyecto Festiclown Palestina) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.  

Altres entitats que col·laboren amb aquest festival són: la Generalitat de Catalunya, Fundació Tallers, Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar, la Comunitat Palestina Catalunya, Agrupació de Comerç i la Indústria – ACI, Fondo Comerç, els Mercats Municipals de Santa Coloma de Gramenet, Aula de Teatre Carro de Baco, Grup de Teatre Alquimistes, La Colla Vella de Diables, els Gegants de Santa Coloma de Gramenet, CIA Circoxidado, La Bonita i les cerveses Moritz.