Els jutjats de Santa Coloma de Gramenet es traslladen al nou edifici del passeig de la Salzereda

Els sis jutjats de primera instància i instrucció, el Registre Civil, la Fiscalia i el Deganat de Santa Coloma s'han traslladat a un nou edifici judicial situat al passeig de la Salzereda, 15-18. El nou equipament estarà obert als ciutadans a partir del 22 de setembre, en horari de 9.00 a 14.30 hores, encara que el Jutjat de Guàrdia està operatiu des d’aquest dimarts passat.

Els nous jutjats estan ubicats en un edifici de disseny singular, obra de l'arquitecte Joan Tarrús, de més de 7.500 m2 de superfície construïda, dividits en sis plantes i dos soterranis, on estaran ubicades les diferents dependències. L'edifici destaca per disposar d'unes instal·lacions de baix consum energètic, que funcionen mitjançant un sistema centralitzat de control d'il·luminació interior. El nou edifici ha suposat una inversió, per part de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, que supera els dotze milions d'euros.

L'Ajuntament va cedir en el seu moment els terrenys a la Generalitat perquè es construís aquest nou equipament. Santa Coloma unifica així els seus serveis judicials en una única seu.