Els joves parlen de la ciutat

El passat dijous 17 de març, els/les delegats/des dels Instituts de Santa Coloma s’han reunit al Centre de Recursos Juvenils (CRJ) Mas Fonollar per fer una formació relacionada amb el seu càrrec.

Aprofitant l’avinentesa, els Joves del PAM hem volgut estar presents a la cita i aprofitar per fer de “caçadors de propostes”.

La regidora d’educació i joventut, Mireia González, ha obert l’acte, que també comptava amb educadors dels CRJ Rellotge XXI i Mas Fonollar, entre d’altres.

La primera part del taller ha estat relacionat amb quines qualitats ha de tenir un delegat/da, quins drets i deures tenen els/les alumnes i quines han de ser les vies de comunicació dels/de les delegats/des amb els seus iguals i entre el jovent i l’Ajuntament. Dividits per grups, han fet un debat on han extret una sèrie d’idees amb alguna de les temàtiques exposades anteriorment i després ho han posat en comú.

Una vegada s’ha acabat aquesta part, hem fet una petita pausa per recuperar l’alè i ens hem endinsat ja en la dinàmica que els caçadors de propostes del PAM hem preparat per a l’ocasió. Dividits per grups, els delegats i delegades han debatut sobre propostes concretes d’acció als seus instituts així com a la ciutat: Sostenibilitat, cultura i oci, salut i esports, mobilitat i accessibilitat, formació i treball i benestar de les famílies; integració social han estat els temes que se’ls ha proposat.

Així, han suggerit una gran quantitat de propostes que es votaran al fòrum final de cloenda que tindrà lloc el pròxim dia 9 d’abril al matí a l’Auditori de la ciutat i al qual ells, com la resta de la ciutadania, han estat convidats.

Tocats un quart de dues, la regidora d’educació i joventut ha conclòs l’acte emplaçant-los a noves activitats i propostes de formació que tindran lloc al llarg del tercer trimestre. Els caçadors de propostes estem molt orgullosos de la responsabilitat i el seny amb el qual el jovent de la nostra ciutat ha respòs a l’acte.