Els centres cívics estrenen aquest hivern un nou programa de tallers amb una trentena de propostes variades

Les persones interessades s’hi podran inscriure fins al 17 de gener. Els cursos començaran a partir del dia 27.

Els centres cívics municipals encetaran el mes de gener amb una nodrida i variada agenda de tallers lúdics i formatius per al proper trimestre: propostes adreçades, com cada any, a activitats per entrenar el cos i la ment, així com a l’aprenentatge dels idiomes, la dansa, l'expressió i el moviment, l’art, la creativitat o la gastronomia, entre altres temàtiques. Les persones interessades s’hi podran inscriure fins al 17 de gener. Els cursos començaran a partir del dia 27. La programació està formada per una trentena d'activitats, dues de les quals són tallers intensius. 

Per a aquells que vulguin posar-se en forma, tornen els tallers de cos i ment, una temàtica amb molt bona acollida, que registra cada temporada una alta demanda. Hi haurà tallers de risoteràpia, vinyasa flow yoga, control postural, defensa personal, marxa nòrdica o alimentació conscient, entre altres propostes. Els amants de la dansa, l'expressió i el moviment també podran escollir entre els tallers de belly dance, zumba i dance & fit. 

Novetats d'enguany 

Com cada trimestre, la programació inclou noves propostes que donen resposta a les demandes de la ciutadania i que serveixen per ampliar i diversificar el públic assistent. Enguany, trobareu la possibilitat d'endinsar-vos en nous coneixements amb: «Cuina de tàpers», per aprendre a cuinar diverses opcions de carmanyola saborosa i saludable; «Batch Cooking», per saber organitzar els menús setmanals en un parell d'hores; «Decora casa teva», per detectar solucions d'espai a mida de les teves necessitats; «Grammar and music», un taller que combina gramàtica bàsica d'anglès i cançons, o «Linogravat».

Idiomes, art i creativitat 

Qui necessiti reforçar l'anglès o el francès hi trobarà també un curs a mida. D'altra banda, l’art i la creativitat tenen el seu racó amb les formacions en còmic, pintura japonesa Sumi-e, tallers d’il·lustració, dibuix i linogravat, tècniques per decorar casa teva, introducció a la llengua de signes, cant creatiu, personalització i restauració de mobles, eines de coaching per al dia a dia i tallers per aprendre a cosir a màquina. Així mateix, es continuarà oferint els  cursos: «Cuinant amb el Marco Polo», «Batch cooking» i «Cuina de tàpers».

Les persones interessades trobaran més informació sobre les formacions i les inscripcions a www.tallersccgramenet.com, així com presencialment als centres cívics, en horari de tarda (de 16 a 20h). Aquests tallers d’hivern se sumen i complementen l’oferta d’activitats que les entitats i associacions organitzen habitualment en aquests espais propers a la ciutadania.

En tres anys s'han quadruplicat les inscripcions  i s'ha aconseguit atraure un públic heterogeni

Ja fa tres anys que es duen a terme un ampli ventall d'activitats als centres cívics de la ciutat, amb la finalitat reeixida de convertir-los en espais de relació, de solidaritat i de participació ciutadana, tal i com es va determinar en el Pla d'Acció Municipal 2016-2019 (PAM) en un dels seus quatre eixos d'actuació («La Ciutat Oberta»).

Al 2017 s'hi van registrar un total de 206 inscripcions als tallers. L'any passat, aquesta xifra es quadruplicava, amb 852 inscripcions; un nombre creixent que parla per ell mateix de l'èxit d'una programació que, tal i com afirmen els tècnics municipals, també ha aconseguit, any rere any, atraure un públic més heterogeni: ja no només hi assisteix la gent gran, sinó que les propostes es renoven cada trimestre, i nous tallers, com el de còmic, atrauen ara també a un públic jove.

Al 2017, s'hi van programar un total de 39 tallers durant tot l'any i 532 hores de formació. L'any passat, els centres cívics van acollir, al llarg dels tres trimestres, un total de 68 activitats i 913 hores dedicades a la formació.