Els Bombers t’acompanyen a donar sang

Aquest dissabte 1 (de 10 a 20h), la plaça de la Vila és l’escenari de la campanya «Els Bombers t’acompanyen a donar sang», que organitzen enguany a 16 ciutats catalanes, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits (BST). L’objectiu és aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de la Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Durant tota la jornada hi haurà una exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, i exercicis de rescat i de simulacres d’accidents amb mercaderies perilloses o accidents de trànsit. A les 10.00 h, faran un exercici de rescat de persones atrapades a l’interior d’un edifici; a les 11.00 h, un altre d’excarceració de víctimes d’un accident de trànsit, i a les 12.00 h, la demostració serà d’encapsulament d’un producte químic. Els exercicis es repetiran a la tarda a partir de les 16.00 h. «Bombers amb cor» és una iniciativa altruista d’un grup de professionals d’aquest cos. Juntament amb la col·laboració dels Bombers, entre les 12.30 i les 14.00 h, el grup Swingmania farà una sessió musical perquè la gent pugui ballar swing a la plaça.

Al llarg de la tarda, no hi faltarà la batucada, i a les 19.30 h actuaran els Gegants de Santa Coloma, que ens encaminaran cap a la cloenda, programada per a les 19.45 h amb una intervenció de l’alcaldessa Núria Parlon i la informació sobre les donacions realitzades durant la jornada. La solidaritat de la nostra ciutat va ser notòria l’any passat.

Recordeu que podeu donar sang si teniu 18 any o més i un pes de 50 quilos o més. Cada dia calen unes mil donacions a Catalunya, per a intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments o accidents greus.