ELISAN demana més finançament a la Unió Europea

La xarxa europea d’acció i inclusió social ELISAN, de la que és membre la nostra ciutat, ha valorat positivament l’impuls d’un fons d’ajut als més necessitats per part de la Unió Europea.

ELISAN, xarxa que treballa per l’acció i la inclusió social a nivell europeu, ha valorat positivament l’impuls d’un fons d’ajut als més necessitats per part de la Unió Europea. A més, han donat suport a la voluntat de la Comissió de proposar mesures d’acompanyament que portin cap a la inserció social i professional.
Tot i així, els representants van consensuar un posicionament conjunt sol•licitant més finançament per tal de fer-ho arribar a la Comissió Europea. Segons ha assenyalat el tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies de Santa Coloma de Gramenet i representant local a ELISAN, Raúl Moreno, “aquestes mesures haurien de venir acompanyades per un finançament complementari, i no comprometre uns recursos disponibles ja de per si escassos davant la situació real en què ens trobem”.
El posicionament comú s’ha pres en el Consell d’Administració d’ELISAN, que es va reunir la setmana passada a Monastier de Trevisso (Itàlia) amb representants provinents de diferents Estats Membre de la Unió Europea.
El tinent d’alcalde colomenc ha destacat també la importància de fer sentir la veu del món local en les instàncies europees, ja que és des d’aquest àmbit on, ha dit, es defineixen les grans polítiques que tindran aplicació directa en els ajuntaments i, naturalment, en les persones.


Conciliació familiar i professional
Els membres de la xarxa han tractat altres temes d’interès per als ens locals, com és la millora de la competitivitat de les empreses a través de mesures de motivació o la conciliació de la vida laboral i familiar. En aquest àmbit, empreses privades van presentar exemples pràctics d’un projecte de conciliació de la vida laboral i familiar (Auditoria treball / família) en una conferència organitzada amb la col•laboració d’ELISAN.
Les iniciatives presentades s’articulen al context de suport de la xarxa esmentada per a la preparació del 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família i la campanya per al 2014 com a Any Europeu per a la conciliació de la vida familiar i la vida professional.