El veïnat del c/Pompeu Fabra tria el model d'urbanització per al seu carrer

El projecte d’urbanització del carrer Pompeu Fabra és una reivindicació històrica dels veïns del barri de Riu Sud. Es tracta d’un projecte que millorarà la urbanització del carrer però que, al mateix temps, resoldrà les necessitats d’aquesta zona de la ciutat respecte al clavegueram.

A una assemblea de veïns celebrada el dia 18 de novembre de 2014 l'Ajuntament i els tècnics de l’Àrea metropolitana redactors del projecte  de Barcelona  van  exposar les propostes d’urbanització per al carrer Pompeu Fabra en el tram comprès entre carrer Sant Carles i Passeig de la Salzereda. A la mateixa assemblea es va acordar i amb el suport de l’AVV de Riu Sud, iniciar un procés de participació perquè els veïns i veïnes poguessin triar l’opció més adequada per ells i elles sobre tres alternatives possibles.

L'opció que ha estat triada finalment és la primera que inclou dos intervencions diferents segons el tram. Des del carrer de Sant Carles a l’avinguda de Santa Coloma seria igual al tram remodelat entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer de Sant Carles —de plataforma única, amb prioritat per als vianants i amb restriccions al trànsit—. D’altra banda, el tram comprés entre l’avinguda de Santa Coloma i el passeig de la Salzareda seria també de plataforma única i amb prioritat per a les persones però es permetria la circulació de vehicles amb la velocitat limitada a 20 km/h.

En un costat del carrer hi hauria arbrat i en l’altra enllumenat, delimitant uns espais de protecció dels vianants respecte als vehicles que hi circulin.


Resultats del procés participatiu

Els resultats han estat els següents:

Vots emesos : 237 vots totals de veïns i veïnes de Pompeu Fabra.

Recompte:  
Opció 1......... 159 Opinions
Opció 2........   44 Opinions
Opció 3........   24 Opinions

*10 vots nuls per senyalar doble opció.

Un model de participació ciutadana
L’Ajuntament ja ha impulsat altres projectes de participació com aquest a l’Avinguda dels Banús on la participació dels veïns i veïnes ha estat peça clau del disseny del futur projecte d’urbanització. També en aquest cas l’AVV de Santa Rosa ha estat peça fonamental del treball realitzat.

En breu, i de nou en col·laboració amb l’AVV del Barri Llatí, s'impulsarà el projecte de participació pel disseny de la urbanització del carrer Sant Lluís. Aquesta és una demanda també important i històrica al barri i que serà consensuada amb el veïnat per definir l’opció final d’urbanització durant els propers mesos.