El temporal Glòria deixa alguns desperfectes a Santa Coloma i una crescuda del riu espectacular

Segueix activat el Pla d'emergència municipal pel temporal de vent i pluja dels últims dies. L'Ajuntament està treballant per posar a el dia la ciutat i reparar les incidències registrades.

Les intenses pluges i el fort vent que han afectat durant els últims dies l'àrea metropolitana de Barcelona i altres punts de país van arribar també a Santa Coloma el passat dilluns 20 de gener i han provocat durant diverses jornades centenars d'incidències a la via pública i en habitatges particulars. Afortunadament, el vendaval a la nostra ciutat no ha provocat, fins al tancament d'aquestes pàgines, danys personals.

L'Ajuntament va activar el Pla d'emergència municipal en la fase pre-alerta pel temporal i va posar en marxa la coordinació entre els diversos serveis de seguretat i emergències per atendre amb rapidesa les incidències. Bombers, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Voluntaris de protecció civil, Plans d'Ocupació i les brigades de Via Pública, jardineria i neteja continuen treballant conjuntament per anar pal·liant els efectes que està deixant a la ciutat l'anomenat temporal Glòria i recuperar com més aviat la normalitat a la ciutat.

Entre les incidències que s'han produït, destaquem la caiguda d'alguns arbres, senyals de circulació i altres elements de mobiliari urbà a causa de vent. En alguns casos, aquestes situacions han obligat a el tancament puntual d'alguns carrers, com a mesura preventiva d'accidents. També s'han produït despreniments en façanes d'edificis i filtracions d'aigua. La imatges adjuntes, entre les que destaquem la de Parc Fluvial de l'Besòs, i que mostren el gran augment de l'cabal d'aigua del riu, que aquesta setmana ha arribat a cobrir les dues ribes d'ús ciutadà, són una mostra de la força i el perill que ha tingut un temporal que es preveu remeti en els pròxims dies.

Des de l'Ajuntament es recorda a la ciutadania que, tal com de manera exemplar ha fet fins ara, cal mantenir la prudència i no fer comportaments de risc fins que finalitzi aquest episodi meteorològic.

També és important assegurar els elements dels balcons i terrasses per evitar que aquests puguin generar algun tipus de risc.

En el mateix sentit, es vol agrair també la col·laboració ciutadana, a través de les trucades a la Policia Local i de les xarxes socials, que han permès actuar amb rapidesa als serveis municipals per resoldre les incidències generades pel temporal