El Teatre Sagarra tanca el primer semestre amb un total de 35.631 espectadors

Hi han anat 5.000 persones més que les registrades en el mateix període de l’any anterior. La Fura dels Baus, Mayte Martín, El Sevilla i Mag Lari, entre d’altres, a la nova programació.

El Teatre Josep Maria de Sagarra viu un gran moment, i la resposta del públic continua a l’alça. La sala ha tancat el primer semestre de 2016 amb un total de 35.631 espectadors, uns 5.000 més dels registrats en el mateix període de l’any 2015 i 7.000 més que els que va tenir el 2014. Aquesta progressió s’explica per la qualitat de la programació estable —hi desfilen cares molt conegudes—, per la diversitat de les propostes escèniques i per la utilització de l’equipament que col·lectius colomencs de tota mena en fan.

Estrelles com Josep M. Flotats, Alberto San Juan, Clara Segura o Tricicle, que van portar els seus espectacles a Santa Coloma, han contribuït a l’èxit del Teatre. Durant el primer semestre d’enguany, quinze obres —tres de dansa— van completar una programació estable, on va haver-hi un regal tan impactant com El llarg dinar de Nadal, Premi Butaca al Millor Espectacle de Petit Format.
A tot això, cal afegir unes 130 ocupacions —altres programacions, cessions a entitats i assajos— per tenir una panoràmica completa de l’activitat de la sala. Fruït d’aquest model de treball són també les dues preestrenes del Festival Grec d’aquest mes de juliol.

La nova programació

La programació del segon semestre ja està enllestida i compta amb una gran sorpresa. La Fura dels Baus tornarà a la ciutat al novembre amb el seu darrer muntatge, Free Bach 212. És una versió lliure de la Baukernkantate (Cantata dels pagesos), la BWV.212 de J. S. Bach, que fusiona la crítica social amb una invitació als plaers més mundans.

Però abans de la Fura, passaran pel Sagarra artistes tan coneguts com el Mag Lari, que actuarà durant la Festa Major d’Estiu, o Mayte Martín. La veterana cantant oferirà un elegant i exquisit espectacle d’intensa càrrega emocional, Tempo Rubato, a mitjan octubre. Noms com El Sevilla, Juanra Bonet, David Fernández o Marc Martínez completaran una proposta de tardor que amalgama de manera equilibrada humor i drama.

El 8 d’octubre, Pallassos sense Fronteres escamparan el riure i la màgia en una gala solidària, la recaptació de la qual servirà per atendre la població refugiada que arriba a Europa i que fuig dels conflictes armats que esmicolen Síria i l’Iraq.

Més de 4.500 espectadors consoliden La Colmena


De la seva banda, també a la nostra ciutat, el Teatre de la Cooperativa La Colmena ha tancat el segon any de programació amb un gran èxit, ja que ha multiplicat el nombre d’espectadors respecte a la temporada anterior. N’ha assolit la xifra de 4.540, distribuïts en 36 espectacles i més de 70 funcions.

Segons l’entitat, una de les claus de la bona marxa de la sala (amb capacitat per a 75 espectadors) és el seu arrelament a la ciutat, ja que ha acollit un bon nombre d'actuacions d'artistes locals (teatre, música, màgia i dansa) i s'ha confirmat com a sala alternativa i complementària al Teatre Josep Maria de Sagarra. D’altra banda, els cursos de formació i, sobretot, el grup de teatre estable, que és el resident a la sala i protagonitza el major nombre de funcions, han estat els pilars del bon funcionament.

La temporada 2016-17 es presenta amb novetats: el teatre acollirà les funcions de la companyia La Colmena en format de breu temporada, la qual cosa significa que les obres estaran en cartell durant tres setmanes per contribuir a la creació de nou públic i a la difusió dels espectacles més enllà del públic local. També es consolidaran les relacions estables amb altres grups de teatre local (Covoteva i Art en Acció ja estan confirmats), i hi haurà novetats pel que fa a la màgia.