El Teatre Sagarra acull el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2014

El dilluns 2 (18.45) el teatre municipal acollirà aquest acte, un fet històric per a la sala i per a la nostra ciutat.

Per primera vegada, el 2 de juny (18.45), el Teatre Josep Maria de Sagarra serà l’escenari de l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, un fet històric per a la sala i per a la nostra ciutat.
El Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CONCA) ha triat el Sagarra per celebrar una cerimònia que comptarà amb la presència de nombroses personalitats del món de la cultura i una àmplia representació de la societat civil colomenca. L’acte serà presidit per Artur Mas, president de la Generalitat; Núria Parlon, alcaldessa de la nostra ciutat; Ferran Mascarell, conseller de Cultura, i Carles Duarte, president del CONCA.

Els premiats d’aquesta edició són Mireia Barrera (directora de música), Vicenç Pagès (escriptor i crític literari), Pepa Plana (pallassa), Jaume Vallcorba (editor i filòleg), Roberto Olivan (coreògraf) i les entitats Amical Wikimedia, La Principal de la Bisbal i el festival Sonar. També seran guardonats el Dr. Joan Massagué, que participarà en aquest acte des del Sloan Kettering Institute de Nova York per videoconferència, i The Dalí Museum de Florida.

La gala, que serà retransmesa pel Canal 33 a les 23.00 hores, compta amb un guió de David Cirici i una posada en escena de Ferran Audí. Serà una cerimònia senzilla i dinàmica, que lloarà el treball dels creadors en un context de dificultats com l’actual. Les intervencions artístiques aniran a càrrec de Sergi Buka (il·lusionista) i la Troba Kung- Fú (rumba catalana).

En el decurs de l’acte es recordarà el centenari del naixement d’algunes personalitats de la cultura (Alexandre Cirici, Rafael Santos, Joaquim Muntañola, Martí de Riquer i Joan Vinyoli) i es retrà homenatge al llibre Els altres catalans, de Paco Candel, en el cinquantenari de la seva publicació.