El suggeridor art floral de la britànica Nicole Gagnum arriba a Can Sisteré

S'ha obert al Centre d’Art Can Sisteré l’exposició "Desfulla’m i vola: Nicole Gagnum, més d’una dècada recreant la flor".

La mostra recull l’obra recent de Nicole Gagnum, i esdevé una aproximació, des de diferents mitjans, a l’entorn de les flors, amb tota la capacitat evocativa i de cruesa. Aquest motiu és recurrent en l’itinerari de l’artista, que ho ha explorat des del vídeo, la fotografia, les instal·lacions, la pintura o el dibuix. Gagnum, des del trànsit pels mitjans, ens proposa noves visions de la realitat, allunyades de demostracions de virtuosisme o conclusions definitives.

Destaca en la seva obra una gran riquesa en el tractament d’aspectes formals. Les variants compositives amb desplaçaments i plegats, una àmplia paleta de colors o l’estudi de les textures en són alguns exemples. També ens mostra el seu interès per la natura, la transformació vital i la sensualitat que tracta amb una sòlida pràctica artística a la recerca d’una proposta personal en equilibri entre el coneixement, la creativitat i l’emoció. Nicole Gagnum, britànica de naixement, es va formar a Nova York on s’inicia com a docent i empren una trajectòria artística amb una llarga llista d’exposicions. Ja fa més de vint anys que viu a Barcelona.

La mostra es podrà visitar a Can Sisteré fins al 16 d'abril en l’horari habitual del centre: de dimarts a dissabtes de 17.00 a 21.00 h i dissabtes i diumenges d’11.00 a 13.30 h.