El projecte d’oci i restauració Dijous Temàtics, que es gaudeix a Santa Coloma de Gramenet, millora la seva oferta

Aquest projecte està promogut per l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) i l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), juntament amb l’Ajuntament.

D'esquerra a dreta: el vicepresident de l’Agrupació del Comerç i la Indústria, Sergi Ortiz; l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; i el president de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR), Paco Molina.

Santa Coloma de Gramenet, 21 de gener de 2011. -El Teatre Sagarra ha acollit avui la presentació d’una nova edició del projecte “Dijous Temàtics” que es porta a terme a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet des de fa dos anys, i que consisteix en la promoció d’una iniciativa que fusiona gastronomia i cultura local des de diferents restaurants de la ciutat, el primer dijous de cada mes.

Representants de les entitats promotores dels Dijous Temàtics colomencs, que son l’ACI (l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma), l’ACOR (l’Associació d’Oci i Restauració i l’Ajuntament de Santa Coloma han presentat les novetats més importants que ens oferirà aquest projecte de gastronomia i cultura per al 2011.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el tinent d’alcalde de l’Àrea de serveis territorials i ponent de promoció econòmica i comerç, Esteve Serrano; la regidora de Cultura, Montse Olivés; el vicepresident de l’Agrupació del Comerç i la Indústria, Sergi Ortiz, i el president de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR), Paco Molina.

’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que “es tracta d’un projecte de ciutat fet realitat gràcies a la suma de voluntats –restaurants, artistes emergents de la ciutat, entitats del comerç i l’Ajuntament- que suposa un incentiu per a l’oferta d’oci a Santa Coloma”. L’alcaldessa ha recordat que les dues darreres edicions han tingut molt bona acollida entre la ciutadania de dins i fora de Santa Coloma.

Novetats del 2011

L’ACI (l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma) i ACOR (Associació Colomenca d’Oci i Restauració) innoven els seus Dijous Temàtics per aquest 2011 amb una nova incorporació als ja coneguts restaurants participants (Ca n’Armengol, Cinc, El 9 carrer, El Cantó, La Bodega, Lluerna i La Tarantella): es tracta del restaurant Nara, situat al passeig mossèn Jaume Gordi número 4, que inclourà als menús dels Dijous Temàtics la millor cuina de fusió japonesa.

Una altra de les novetats més rellevants és la vinculació amb el Teatre Sagarra i l’Auditori Municipal, ja que a partir del proper “Dijous Temàtic”, el 2 de febrer, a més d’oferir uns menús molt atractius i el valor afegit de l’oferta cultural, cada nit es sortejaran a cada restaurant dues entrades per al Teatre Sagarra i dues més per a l’Auditori.

Els espectacles culturals també compten amb noves incorporacions: una nova poetessa que aproparà la rapsoda als assistents, i el grup de teatre La Colmena s’afegeixen als espectacles de màgia, música i teatre en directe.

Finalment i com a primícia, s’ha desvetllat una de les innovacions que es potenciarà aquest 2011: el passaport de la Ruta dels Dijous Temàtics: Un passaport per a aquells que vulguin conèixer tots els restaurants que participen als Dijous Temàtics, que s’anirà segellant cada mes a un dels restaurants i que al final donarà l’oportunitat al “viatger” a participar d’un sorteig de 8 sopars per a dues persones que tindrà lloc al desembre.

Dijous Temàtics forma part de les activitats incloses al Pla de Dinamització Comercial “Santa Coloma Tot a Mà” que continua al 2011 promogut per l’ACI, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma, amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç de proximitat. Aquest Pla forma part del conveni que van signar  l’ACI i l’Ajuntament de Santa Coloma al setembre del 2010 per a la dinamització comercial de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Els Dijous Temàtics

- Febrer: “Sant Valentí”

- Març: “Menjar casolà”

- Abril: “Flors mil”

- Maig: “Eleccions”

- Juny: “El mar”

- Juliol: ·”Tapes”

- Setembre: “Festa Major”

- Octubre: “Bolets”

- Novembre: “Castanyada”

- Desembre: “Nadal”

 

Per a més informació:

 ACI    Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet

Tel.    93 385 79 04

Pilar Tomàs              info@acisantacoloma.cat

Comunicació ACI

 

Cristina Vargas        cristina@acisantacoloma.cat

Coordinadora ACI

 

Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet       

Ana Belén Pérez/Dori Morillo       premsa.comunicacio@gramenet.cat