El projecte de karate Can Peixauet, rep la qualificació de Bona Pràctica

El Banc de Bones Pràctiques recull les activitats i iniciatives de referència que s’executen a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

El projecte “Converteix la teva passió en un projecte de vida”, que desenvolupen conjuntament la Biblioteca Can Peixauet i l’Associació Juvenil Karate Can Peixauet, destinat a la integració juvenil, ha estat seleccionat per a formar part del Banc de Bones Pràctiques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. L’esmentada associació, impulsada i dirigida pel treballador de la biblioteca i sensei colomenc José Luís Redondo, s’ocupa d’integrar a joves amb dificultats i en risc d’exclusió social, iniciant-los en la pràctica del karate i oferint-los múltiples cursos de formació laboral i acadèmica.
La seva finalitat és que els nens i nenes i joves aconsegueixin adquirir, a través de la pràctica esportiva, coneixements, respecte, confiança seguretat, autoestima, disciplina i hàbits saludables, convertint una amenaça en oportunitat

Actualment al projecte hi participen 150 alumnes d’una desena de nacionalitats diferents, més una xarxa de col·laboració a nivell municipal important, amb connexions amb instituts, col·legis, associacions, centres de dia, centres oberts i participa del Programa d’Activitats Educatives Complementàries al Currículum (PAECC). S’inclou classes de repàs pels alumnes que tenen problemes a l’escola durant el curs, a través d’un voluntariat de l’Acadèmia Fuster, a les instal·lacions de la pròpia biblioteca.

El Banc de Bones Pràctiques recull les activitats i iniciatives de referència que s’executen a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. És una bona noticia que una activitat que es fa a la nostra ciutat amb una finalitat esportiva y social sigui considera una pràctica de referència a tenir en compte per altres municipis.