El projecte colomenc “Que te CRAE’s” guardonat en uns premis estatals de promoció de la igualtat d’oportunitats

L’Ajuntament de Santa Coloma ha estat guardonat en la 2ª. Edició del Premi Candi Villafañe de projectes per a la promoció d’igualtat d’oportunitats i la no discriminació, pel projecte “Que te CRAE’s” adreçat a joves adolescents.

Es tracta d’un certamen biennal i d’àmbit estatal convocat per l’ajuntament de Lleida amb l’objectiu d’impulsar projectes i actuacions d’intervenció que fomentin la igualtat d’oportunitats a diferents àmbits com la infància i l’adolescència, la igualtat de gènere, la gent gran, les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, les persones excloses socialment o amb risc d’exclusió social, entre d’altres. El jurant va remarcar que es premiava un projecte innovador, original i que aporta noves metodologies per abordar el treball amb adolescents.

El projecte colomenc “Que te CRAE’s”, dissenyat i portat a terme per l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i amb la colaboració de la companyia de teatre local Carro de Baco, s’ha desenvolupat durant els anys 2008 i 2009 i ha estat adreçat a adolescents de 13 a 18 anys, que en algun moment de llurs vides han estat en CRAE,s. Aquest projecte ha facilitat a aquests joves instruments de creixement personal, de millora de les habilitats per gestionar emocions i sentiments, augmentar l’autoestima, fomentar la socialització i el treball en grup, i treballar la creativitat. El resultat d’aques procés de treball ha estat un videodocument i un curtmetratge “La Sombra”, fruit de l’esforç, la implicació i la professionalitat de 10 joves colomencs, professionals de diferents àmbits del treball amb infància i de la companyia Carro de Baco.