El programa “Treball als Barris” forma i ocupa a 1.123 persones de Santa Coloma a l’atur

És la quarta convocatòria a la nostra ciutat d’aquest programa que afavoreix l’ocupació i la formació laboral. L’Ajuntament, amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha editat una publicació especial on informa a la ciutadania de tots els detalls d’aquest programa.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ha posat en marxa aquest mes de gener una nova convocatòria de “Treball als Barris”. Es tracta d’un conjunt de programes de formació i ocupació laboral, destinat a la millora social, econòmica i urbana dels barris de la Serra d’en Mena (Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos) i dels barris centrals (Centre, Cementiri Vell, Llatí, Riera Alta, Riu Nord, Riu Sud i Can Mariner), zones amb una alta densitat de població i elevats nivells d’atur.

Quarta convocatòria

Aquesta és la quarta convocatòria que es realitza a Santa Coloma d’aquest programa d’actuació per a afavorir l’ocupació i la formació laboral. “Treball als Barris” s’emmarca al programa  “Llei de Barris” que desenvolupa la Generalitat. L’aplicació a Santa Coloma de Gramenet ha permès generar noves oportunitats de feina a 1.123 colomencs, 627 dones i 496 homes,  que milloraran la seva formació i realitzaran tasques de millora de la ciutat en matèria d’accessibilitat, qualitat ambiental, cohesió social i dinamització econòmica.

Feines dins la mateixa ciutat

Al llarg d’aquest programa les persones participants realitzen feines relacionades amb el manteniment interior d’edificis, aplicacions informàtiques i instal.lació d’equips i sistemes, atenció sociosanitària a domicili, promoció del civisme, jardineria urbana i restauració entre d’altres.

Més esforç de les institucions

A la convocatòria 2011-2012 de “Treball als barris” ha augmentat l’esforç conjunt de les institucions implicades -Ajuntament de Santa Coloma, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Departament d’Empresa i Ocupació i Fons Social Europeu- que aporten més de 3,6  milions d’euros per executar nou programes. Totes les iniciatives tenen un doble objectiu: fomentar la igualtat d’oportunitats, millorar la formació professional i l’accés al mercat laboral.

Joves i aturats amb poca formació els més afectats per l'atur

La taxa mitjana d’atur a Santa Coloma de Gramenet és del 19,1% (tercer trimestre de 2011). Segons dades de la Generalitat de Catalunya,  una xifra per sota de la mitjana estatal (21,52%) i de la taxa d’aturats de Catalunya (19,43%). Els joves i les persones amb poca formació són actualment les que es troben amb més dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral.