El programa educatiu Viu el Besòs rep més de 4.500 alumnes durant el curs 2011-12

Un total de 4.516 estudiants procedents d’una vuitantena d’escoles i altres centres formatius han participat durant el curs escolar 2011-2012 en el programa d’educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

En aquesta ocasió, els centres educatius han procedit de 21 municipis de la Conca del Besòs: l’Ametlla de Vallès, Badalona, Barcelona, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Codines i Santa Coloma de Gramenet.  

Enguany, Viu el Besòs ha ofert la possibilitat d’escollir entre 8 activitats dissenyades per a alumnes de diferents edats i nivells. D’aquestes, les que han registrat més participació són “Vida d’un riu”, amb 1.380 escolars, i “Coneguem la depuradora”, amb 835. La resta de propostes educatives segons nombre d’assistents han estat “Bèsties i bestioles” (575 alumnes), “De la depuradora al riu” (548), “Com tenir cura dels rius” (425), “Joc de l’aiguòmetre” (403) i “El riu a l’escola” (350).

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a d’altres centres educatius específics. En paraules del president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, “Viu el Besòs ofereix formació, al mateix temps que sensibilitza els nens i nenes vers el medi fluvial d’una manera molt engrescadora i divertida, amb activitats dissenyades per a cada edat”.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996 amb l’objectiu d’apropar nous col•lectius, especialment l’educatiu, als nostres rius i donar a conèixer el medi fluvial que ens envolta. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte 76.660 alumnes de diferents municipis de la Conca del Besòs.