El Ple Municipal aprova inicialment les ordenances fiscals per l'any 2011

El Ple municipal ha aprovat de manera inicial les Ordenances Fiscals i de Preus Públics per a l'any 2011, a la sessió celebrada ahir al vespre. A la mateixa sessió s’ha aprovat una permuta de terrenys amb la Mancomunitat de Municipis al parc de Can Zam i la creació del Consell Municipal de Serveis Socials. La intervenció ha donat compte de l’estat d’execució del pressupost municipal.

Amb els vot a favor del grup municipal socialista, l’abstenció de CiU i PP i el vot contrari d’ICV-EUiA s’han aprovat les ordenances fiscals per a l’exercici 2011. L’augment general és d’un 1,9 % a la major part de taxes i impostos als ciutadans i ciutadanes, a excepció de l’impost de vehicles i de l’impost de construccions, que no s’incrementen respecte al 2010, i la taxa pels serveis de menjars a domicili del servei d’atenció domiciliària, que presenten una disminució del 4,3% una vegada revisats els costos actuals del servei.

L’índex d’actualització aplicat als impostos i taxes municipals respon a les variacions de l’IPC de juliol de 2009 a juliol 2010, índex de referència que el consistori ve aplicant en les ordenances fiscals des de fa diferents mandats.

Al bloc de temes econòmics, el consistori ha renovat un aval per import de 3 milions d’euros que tenia amb l’empresa Gramepark. El punt ha contat amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA, l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP. A més, l’interventor a presentat l’informe trimestral de l’execució del pressupost municipal a data 30 de setembre de 2010. Aquest informe, que forma part del paquet de mesures per millorar la transparència i la eficàcia que va aprovar el consistori fa mesos, es pot consultar al web municipal.

D’altra banda tots els regidors i regidores han votat favorablement la permuta de terrenys amb la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al parc de Can Zam. D’aquesta manera s’avança en el planejament de les pistes d’atletisme que s’hi construiran a Can Zam. El ple també ha aprovat definitivament el reglament d’un nou òrgan participatiu, el Consell Municipal de Serveis Socials, donant compliment així a la nova normativa que marca la Generalitat de Catalunya.