El Ple manifiesta el seu suport al col·lectiu LGTBI el Dia de l'Orgull

El ple ordinari del mes de juny, celebrat aquest dimarts 28, ha ratificat el compromís de la ciutat en la lluita contra les discriminacions per orientació sexual o identitat de gènere. El ple ha aprovat un manifest amb motiu del dia 28 de juny Dia de l’Orgull LGTBI. La sessió ha servit també per aprovar el reglament de la Comissió sobre la memòria Històrica i ratificar el de la Comissió Municipal de Festes, entre d’altres punts d’interès.

El ple ordinari del més de juny ha començat amb l’aprovació d’un manifest amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull de Lesbianes, Gays, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals. El text referma el “compromís permanent i actiu de Santa Coloma de Gramenet a lluitar, amb més fermesa que mai, contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere en general, i en continuar amb el desplegament de la Llei 11/2014 en particular, com una eina potent per la garantia dels drets de totes les persones LGTBI”. En aquest mandat l’Ajuntament ha posat en marxa la regidoria LGBTI. A la sessió ha intervingut una representant de l’associació que agrupa el col•lectiu LGTBI local Entenem Santa Coloma, per expressar el suport al manifest.

D’altra banda, el ple municipal ha aprovat inicialment el reglament de funcionament de la Comissió sobre la Memòria Històrica de Santa Coloma de Gramenet. Ara s’obre un període de 30 dies hàbils per a la seva exposició pública perquè es puguin presentar al•legacions. Un altre reglament, el de la Comissió Municipal de Festes, també ha estat aprovat inicialment. Aquest procediment va acompanyat de la constitució d’una nova comissió.

La sessió plenària ha donat llum verda a una modificació del pressupost municipal 2016 per import de 180 mil euros. Aquesta quantitat anirà destinada al pagament d’activitats del cicle festiu  de la ciutat.

Mocions aprovades:

  • Moció en defensa de l’acollida a les persones refugiades. Presentada pels grups socialista, SOM Gramenet i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA. Aprovada per unanimitat de tots els grups.
  • Moció de rebuig a les mesures anunciades per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Presentada pels grups de SOM Gramenet, PSC I GE-ICV-EUiA. PP, abstenció i C,s, a favor.
  • Moció per a declarar el municipi de Santa Coloma de Gramenet ciutat promotora de la renda garantida ciutadana. Presentada pels grups de GE-ICV-EUiA, SOM Gramenet i PSC.  Abstenció del PP i C,s.
  • Moció per a l’adhesió al manifest “Ara Rodalies”. Presentada pels grups de GE-ICV-EUiA, SOM Gramenet i PSC. Amb el vot en contra del PP i C,s.