El Ple es reafirma en la defensa de l’atenció primària de salut i els drets de les persones amb discapacitat

Amb motiu de la celebració, el proper 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el Ple de l’Ajuntament, celebrat el 28 de novembre, ha fet una declaració institucional en defensa de les reivindicacions que fa la Taula d’entitats de persones amb discapacitat. A la sessió s’ha fet una segona declaració institucional per la defensa i la millora de l’atenció primària de salut.

A la sessió ordinària del Ple municipal de novembre ha destacat, entre altres temes, l’acord de tots els grups polítics que formen el Consistori (PSC, SOM Gramenet, Ciutadans, GE-ICV-EUiA i PP) en la signatura de dues declaracions institucionals. Una d’elles, té per objectiu la defensa del sistema d’atenció primària de salut, que el nostre Ajuntament considera és un servei bàsic i essencial per la protecció, promoció, prevenció i cura de la salut de la població.

En aquest sentit, la declaració inclou que l’Ajuntament vetllarà pel manteniment dels serveis que es donen als centres d’atenció primària de la nostra ciutat, i per la qualitat de les condicions laborals de les i els professionals que hi treballen, i reclamarà la restitució del personal que es va perdre amb les retallades dels anys 2011 al 2014 a les administracions competents (CatSalut, Institut Català de la Salut i altres proveïdors).

Un representat de l’entitat local Santako diu Prou ha pres la paraula en aquest punt per donar suport a aquesta última declaració del Consistori en defensa de la sanitat pública.

La segona declaració del Ple d’avui ha estat per recolzar la data del 3 de desembre, com a jornada internacional dedicada a les persones amb discapacitat, i el seu significat, que és incidir en la defensa dels seus drets com a col·lectiu.

Aquesta declaració, també inclou una reclamació al Govern central i al de la Generalitat de Catalunya d’una major dotació pressupostària per poder atendre les necessitats de les persones amb discapacitats i/o trastorn mental

Amb banda, l’Ajuntament s’ha compromès a elaborar un mapa de recursos existents a la ciutat per a persones amb discapacitat, a posar en marxa un Ban solidari d’ajudes tècniques i a continuar amb les següents fases d’aplicació del Pla d’Accessibilitat Universal, presentat el passat 6 d’octubre i que actualment està en fase de diagnosi.

Representants de les entitats locals Temyque (Tengo Esclerosis Múltiple y Qué), la Fundació Tallers de Catalunya, CEMFIS i la Fundació Privada Aspanide han intervingut en el Ple per donar el seu suport a l’esmentada declaració institucional.

MOCIONS APROVADES:

  • Moció d’adhesió al manifest per sol•licitar que se li atorgui el Premi Nobel de Literatura a Federico García Lorca amb els vots favorables del PSC, Gent d’Esquerres ICV-EUiA, Ciutadans i SOM Gramenet.    
  • Moció per la retirada del procediment de notificació de serveis de la UE amb els vots favorables de SOM Gramenet, PSC i Ge Gent d’Esquerres ICV-EUiA.