El Ple acorda que les pistes reglamentàries d’atletisme es faran a Can Zam

El ple municipal va aprovar dilluns la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector de Can Zam per permetre la realització del projecte d'unes pistes d’atletisme reglamentàries de 400 metres. D’aquesta manera es dona compliment al compromís assolit al 2006 i que havia estat anul·lat.

L’alcaldessa, Núria Parlon, va qualificar aquesta aprovació com a "fita pel futur" i va felicitar la Unió Colomenca d’Atletisme, l’entitat que ha encapçalat la reclamació de la construcció d’aquest equipament esportiu. Parlon va comentar que la rectificació sobre les pistes "s’ha fet des del convenciment, el compromís amb la ciutat i el diàleg amb les entitats". La mesura ratifica el compromís del govern municipal amb la pràctica esportiva, tant professional com escolar i de lleure. Les actuals pistes d’Antoni Amorós, ubicades a l’avinguda de Prat de la Riba, s’estan reformant per modernitzar-les. Aquest punt va comptar amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals.

Informe del Defensor
D’altra banda, el Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma, Fernando Oteros, va presentar el seu informe anual relatiu al 2009. En el seu discurs, Oteros va recomanar l’Ajuntament que es doti d’un codi ètic de bon govern, com el que proposen algunes associacions municipalistes. El Defensor va resumir les actuacions de la seva oficina: 414 expedients oberts (252 intervencions i assessoraments i 162 queixes).

El ple també va aprovar el contracte de gestió i funcionament de la nova llar d’infants “La maduixa”, al barri de Riera Alta, que entrarà en funcionament el proper curs. L’aprovació va comptar amb al vot afirmatiu del PSC, l’abstenció del PP i de CiU, i el vot en contra d’ICV-EUiA.

Altre punt destacat del ple va ser l’encàrrec a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona de la gestió i recaptació de les multes de trànsit. D’aquesta manera s’optimitza aquest procediment, que fins ara feia pràcticament impossible el cobrament de sancions a conductors que resideixen fora de Santa Coloma. Aquest encàrrec permetrà augmentar la recaptació sense que això suposi l’augment de sancions.