El pavelló Canigó del Recinte Torribera en obres per acollir l’Escola de Restauració

L’Escola, que funciona amb èxit des de 1991 a l’avinguda de la Primavera, s’ha quedat petita. La nova ubicació permetrà la integració de l’Escola en el Campus de l’Alimentació de la UB.

Santa Coloma tindrà l’any que ve una nova escola d’estudis de la restauració. El centre actual, situat a l’avinguda de la Primavera, s’ha quedat petit per atendre la demanda de formació professional. Per aquesta raó, l’Ajuntament va gestionar amb la Diputació de Barcelona la cessió al municipi d’un antic pavelló del Recinte Torribera, l’anomenat Canigó, per transformar-lo en la nova Escola de Restauració. El projecte ja s’està fent realitat. Les obres han començat i es preveu que finalitzin al març del 2017. L’alcaldessa, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, van fer-hi una visita oficial el passat 18 de juliol. Els treballs de la nova seu de l’Escola de Restauració
Santa Coloma (ERESC) van començar l’1 de juliol, després que la Diputació —a principis d’any— fes la concessió gratuïta del pavelló Canigó a favor de l’Ajuntament per crear-hi un equipament públic. Les previsions indiquen que les obres finalitzaran en nou mesos, aproximadament.
La visita de l’alcaldessa i la presidenta de l’organisme provincial respon a la voluntat d’ambdues institucions de convertir el Recinte Torribera en un espai referent d’estudis de salut i nutrició, en consonància amb el projecte «Santa Coloma, ciutat universitària».

L’empresa que s’encarrega de transformar l’antic pavelló en un centre de formació és Cots i Claret, de Manresa. Aquesta societat té experiència a la nostra ciutat, ja que va construir la Biblioteca Can Peixauet i l’edifici La Masia, que es troba també al Recinte Torribera. La inversió prevista per a aquest projecte és de 975.225,75 €, i el trasllat de l’antiga escola a la nova es podria fer cap al març de l’any vinent.

Més espai, més alumnes
La nova seu de l’ERESC disposarà de 1.049 m2 enfront dels 400 que en té el local actual de l’avinguda de la Primavera. Es tracta d’un edifici amb les mateixes característiques arquitectòniques que el pavelló situat en paral·lel, que, com se sap, alberga el Centre d’Estudis Ambientals Ecometròpoli. La capacitat d’acollida d’alumnes de manera simultània arribarà als 120, mentre que la capacitat màxima pujarà fins a 240 estudiants. El nou equipament tindrà dues cuines, una formativa i l’altra per a demostracions (show cooking). Seran dues sales per a la formació en especialitats pròpies de restaurant i n’hi haurà dues més per a les de bar i cafeteria. La nova Escola de Restauració mantindrà els cursos de formació ocupacional per a professionals i aficionats, a més dels casals per a infants i, com a novetat,disposarà d’un hort propi.

La nova situació del centre es consideraidònia per la proximitat del pavelló Canigó a la vinya d’en Sabater, on s’han plantant 1.600 ceps en un espai de 5.000 metres quadrats. L’objectiu de tot plegat és la investigació del raïm i l’elaboració del vi dins del projecte municipal de recuperació de la tradició vinícola. L’Escola quedarà integrada amb les entitats relacionades amb el sector de l’hostaleria i l’alimentació en un mateix espai, en convivència amb la formació universitària impartida per la Universitat de Barcelona al Campus de l’Alimentació.

Formant des de 1991
Des de la seva creació, l’Escola de Restauració de Santa Coloma ha format més de 1.300 alumnes principalment en les especialitats de cuiner i cambrer. També ha fet cursos de sommelieria, pastisseria i cocteleria. La mitjana d’inserció d’alumnes que participen en els cursos de formació ocupacional és del 75%.