El Parlament dóna suport a la millora de serveis per a la gent gran de Santa Coloma

La Cambra catalana aprova l'obertura del centre de dia de la Residència Ramon Berenguer. L'Ajuntament projecta 55 pisos tutelats a l'antic col·legi Miguel Hernández.

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat dimecres 15 de febrer, amb el vot favorable de tots els grups polítics (excepte el de JxSí, que es va abstenir), una proposta de resolució perquè el govern català procedeixi a l'obertura del centre de dia ja la posada en marxa immediata de 18 places que estan pendents a la Residència Ramon Berenguer, l'únic centre públic per a gent gran que té la nostra ciutat.

Representants de l'Ajuntament i de la plataforma ciutadana SOS Gent Gran de Santa Coloma es van desplaçar aquest dia fins al Parlament de Catalunya per donar suport a aquesta petició de nous serveis assistencials per al col·lectiu local dels majors de 65 anys.

L'Ajuntament reclama aquesta ampliació de serveis des de l'any 2011, mitjançant diferents interpel·lacions parlamentàries i reunions amb els consellers corresponents. Quan l'any passat es va crear a la nostra ciutat la plataforma ciutadana SOS Gent Gran, que reclama aquests mateixos serveis i una nova residència pública per a Santa Coloma, amb el suport de tres mil signatures recollides entre la ciutadania, l'Ajuntament i altres entitats i organitzacions polítiques colomencs van unir forces per fer realitat aquestes reivindicacions.

En els últims mesos han estat diverses les accions per reclamar aquests serveis per a la gent gran de la ciutat. Manifestacions, entrevistes amb responsables de la Conselleria d'Afers Social i Famílies i grups parlamentaris i reunions de coordinació, han donat com a resultat l'aprovació del Parlament, que posa ara sobre la taula del Govern de la Generalitat aquestes peticions de la població colomenca. S'espera que en un termini d'uns quatre mesos hi hagi una resposta favorable. En aquest sentit, el proper 23 de febrer tindrà lloc una visita tècnica de representants de l'esmentada conselleria i l'Ajuntament a la Residència Ramon Berenguer per comprovar l'estat de les instal·lacions del centre de dia per a la seva pròxima posada en funcionament. Val a dir, que aquesta instal·lació està preparada des de l'any 2011 i no s'ha posat en marxa; d'aquí la reivindicació pendent. Cal recordar també que a Santa Coloma de Gramenet hi ha més de 22.000 persones majors de 65 anys, que aquest col·lectiu està en constant creixement, i que només tenim una residència pública de 165 places.

Pisos tutelats


Paral·lelament, l'Ajuntament ha iniciat un projecte per transformar l'antic col·legi Miguel Hernández, al carrer dels Almogàvers, en desús des de fa una dècada, per transformar-lo en un nou equipament de 55 pisos tutelats (de 45 metres quadrats cadascun i amb serveis comuns) destinats a gent gran de la ciutat.