El Pacte local per a la reconstrucció està ja al 45% de compliment

Avui s’ha celebrat una nova reunió de la comissió de seguiment del Pacte per a la reconstrucció social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet signat per tots els grups municipals al juliol de 2020.

Presidida per l’alcaldessa, Núria Parlon, a la comissió han participat el 1er. Tinent d’alcaldessa i portaveu del grup municipal del PSC, Esteve Serrano; Dimas Gragera, portaveu de Ciutadans; Jesús Sánchez, d’En Comú Podem; i Sam Núñez, d’ERC. A més, ha participat el Gerent municipal i la Directora de l’Alcaldia. La darrera sessió es va celebrar a finals del passat mes de desembre.

La comissió de seguiment ha donat compte de les dades més destacades del Pacte Local. De les 106 mesures proposades al document inicial, el 55% estan en marxa i el 45% estan finalitzades. El Pla local per a la reconstrucció i la lluita contra les conseqüències de la pandèmia de Coronavirus està dividit en 8 grans eixos, que concreten 27 objectius i 106 mesures. Aquest full de ruta incorpora 21 fites dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per Nacions Unides.

Els quatre grups municipals van ratificar el Pacte Local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural a un ple extraordinari celebrar el passat 27 de juliol. L’equip de govern, format pel PSC, i els grups de l’oposició, Ciutadans, ECP i ERC  es van mostrar decidits, sense excepció, a unir esforços, malgrat les diferències, amb un objectiu comú: que Santa Coloma de Gramenet surti amb les millors garanties de la crisi social i econòmica i cultura, múltiple i aguda, originada per la pandèmia de la Covid-19. Al document, signat per les quatre forces polítiques del Consistori,  recull que “no ens podem permetre anar cap enrere quant a drets i igualtats d’oportunitats”.