El nou Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma inaugura amb una jornada de portes obertes, el diumenge 21 de febrer, i amb l’inici de la nova programació, el dijous 25 de febrer

L’Ajuntament ha renovat l’equipament, mitjançant un projecte de reforma integral d’envergadura, que ha suposat la dotació de millores arquitectòniques i tècniques per tal que la ciutat disposi d’un espai escènic de primer nivell i referència a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Santa Coloma de Gramenet, a 17 de febrer de 2010. Aquest matí l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha realitzat una visita amb els mitjans de comunicació a les noves instal·lacions del Teatre Josep Maria de Sagarra. El nou Teatre celebrarà la seva inauguració amb dos actes: el primer serà el proper diumenge 21 de febrer  (de 10 a 14 hs) amb una jornada de portes obertes al públic, per poder veure la gran transformació de l’equipament, equiparable en dimensions i qualitat a d’altres teatres de referència a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El segon acte d’inauguració serà el  25 de febrer i suposarà l’inici de la nova programació del Sagarra, amb l’estrena de l’obra American Buffalo, de David Mamet.

L’alcaldessa ha estat acompanyada en la visita al teatre pels tinents d’alcalde de l’àrea de Serveis Territorials i ponent de Promoció Econòmica i Comerç, Esteve Serrano; i de Serveis a la Persona, Antònio Carmona, entre d’altres representants de l’Ajuntament de Santa Coloma.

La reforma del Sagarra ha significat la posada al dia del teatre municipal de Santa Coloma mitjançant un projecte de reforma integral d’envergadura al que s’ha destinat un pressupost de 4,5 milions d’euros, amb l’objectiu de dotar la ciutat d’un teatre comparable als millors de tot Catalunya. En aquest pressupost han col·laborat amb l’Ajuntament de Santa Coloma, la Generalitat de Catalunya, la Mancomunitat de Municipis i la Diputació de Barcelona.

Entre les actuacions realitzades i principals novetats de l’equipament destaca l'ampliació dels espais escènics i la posada en marxa de la sala Miquelet, en homenatge al que fora actor colomenc durants els anys quaranta i cinquanta, Miquel Saladrigas.  També, s'han reformat amb deteniment els camerinos, magatzems, oficines i serveis públics del Teatre, entre d’altres actuacions.

L’alcaldessa de Santa Coloma ha destacat avui que “per la ciutat de Santa Coloma és un dia molt especial, perquè tornem a tenir un teatre de gran categoria i prestigi dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona; posem a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un projecte de ciutat que vol oferir la millor qualitat en l’àmbit de les arts escèniques. Els espectadors i espectadores –segons Núria Parlon- podran gaudir de les noves instal·lacions d’un teatre que, juntament amb l’Auditori Can Roig i Torres i la Central Escènica, ben segur serà un potent eix dinamitzador i vertebrador de l’oferta cultural i escènica de la ciutat”.

La nova Sala Miquelet

Batejada així en homenatge al desaparegut actor colomenc Miquel Saladrigas, està ubicada al segon pis i es tracta d'un espai polivalent complementari per a les representacions de petit format i per a la realització d'assajos de l’Aula de Teatre de Santa Coloma (SCAT) i d’altres entitats locals dedicades a les arts escèniques. Disposa de serveis totalment independents de la resta del teatre.

Per altra banda, la reforma ha permès l’acondicionament definitiu de la sala gran (Sala Sagarra), des de la correcció de la grada i la rehabilitació de les butaques per fer-les més confortables, fins a la millora o renovació total de les instal·lacions tècniques (enllumenat, climatització i equipament escènic) passant per la modificació de tots els acabats de la sala (parets, sostre i sòl).  En aquest sentit, el nou Teatre Sagarra ja disposa tres espais diferenciats: la sala Sagarra, amb capacitat per a 570 localitats; la sala Miquelet amb 140 localitats, i la caixa escènica que està destinada a muntatges pocs convencionals.

En aquest projecte s'ha treballat des del rigor i pensant sempre en els usuaris, tant en els espectadors i espectadores com en els artistes i els treballadors i treballadores del teatre. Per celebrar la seva reobertura, l'Ajuntament ofereix un cicle d'espectacles de diversos formats que mostraran totes les possibilitats de la instal·lació. Això serà a partir del 25 de febrer, primer dia de la nova programació del Teatre Sagarra.

La nova programació arrenca amb una obra de David Mamet

El Teatre s'estrena amb una gran obra: American Buffalo, de David Mamet. És un text literari que retrata l'esdevenir de tres personatges que han deixat escapar el tren d'un hipotètic triomf. El propietari d'una botiga d'objectes de segona mà, ven per error una moneda per menys del que val. Amb Bob i Teach idearà un pla per recuperar-la. American Buffalo, que va ser portada al cinema el 1996 per Michael Corrente amb Dustin Hoffman en el paper protagonista, és una història poc convencional, emotiva i mundana. En aquesta ocasió, la direcció és responsabilitat de Julio Manrique, i a l'escenari de la sala gran del Sagarra estaran Ivan Benet, Marc Rodríguez i Pol López.

Fins a finals de juny hi haurà representacions de la Companyia de Ballet de Santa Coloma David Campos (La bella dorment), un concert de flamenc (Enrique Morente), actuacions de grups colomencs (Copacabana) i funcions de qualitat contrastades (Nelly Blue, Utopia, Product, Nixon Frost, Una nit amb Gabino Diego i ...ens hi ha portat la paraula). Les representacions previstes a la Sala Miquelet són també de gran calat artístic (Paraules d’avui, El meu nom és Rachel Corrie, Figuretes de vidre, Poemes visuals, Nocturn, Reugenio i La Mà).Tennessee Williams, Montserrat Roig, Mark Ravenhill, Joan Brossa, Antonio Tabucchi, Peter Morgan i Joan Vinyoli signen algunes de les obres que podrem veure aquesta temporada al costat d'altres apostes personals de gran valor.

El teatre local, d'altra banda, estarà ben representat amb espectacles que han obtingut diversos premis (Copacabana, La mà) i amb altres obres d'indubtable interès (Tres sombreros de copa, Con los pies frios i Dones). La programació també ofereix tres funcions per a tota la família (Instants amb el Mag Edgard, Hänsel i Grettel i Charabia).

Descomptes i serveis

Les localitats estaran a la venda en les taquilles del teatre dues hores abans de cada representació. També es poden adquirir en les oficines de Caixa Catalunya i en el Tel-entrada (902 10 12 12, www.telentrada.com). Tindran un 25% de descompte els espectadors amb carnet jove, els jubilats, les persones amb discapacitat, els grups organitzats a partir de 10 persones, carnet de les biblioteques i els Amics del Museu. Es farà un 50% de descompte als alumnes de l’Aula de Teatre de Santa Coloma i de l'Escola Municipal de Música Can Roig i Torres.

-Per a més informació sobre el Teatre Josep Maria de Sagarra podeu visitar el web: www.teatresagarra.cat.

-Us adjuntem una imatge de la presentació d’avui i un arxiu amb la nova programació en pdf.

Per a més informació

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488 

comunicacio@gramenet.cat