El Museu Torre Balldovina celebra el 10è Cap de Setmana Ibèric al Puig Castellar

El 2 i 3 d’octubre se celebra el 10è Cap de setmana ibèric de la Ruta dels ibers. Els 17 jaciments que en formen part, entre ells el Puig Castellar, han programat diferents activitats gratuïtes per a totes les edats.

Pel diumenge 3 d’octubre el Museu Torre Balldovina ha organitzat diverses activitats al poblat ibèric Puig Castellar:

  • 11 a 14 h: Tallers pràctics artesanals d'època ibèrica: encunyació de moneda, ornamentació i mosaic. Visita a l’habitatge ibèric reconstruït i als flips didàctics (interactius) dels ibers: l’iconoscopi (ambientacions ibèriques), diari de camp de l’arqueòleg, les finestres de l’enigma (els cranis enclavats), l’estratigrafia, el cronòleg (la línia del temps) i l’escriptori ibèric.
  • 12 h: Visita guiada al jaciment per conèixer els resultats de les darreres intervencions  arqueològiques. Durant la visita es posarà èmfasi en el moment d’abandonament del poblat, que s’esdevé de forma sobtada entorn de l’any 200 aC, moment marcat històricament per la Segona Guerra Púnica (218-206 aC) i per les campanyes militars de Cató, és a dir, per l’inici de la presència dels romans al territori.
  • 13 h: Els poblats de la Laietània se saluden: comunicació amb miralls amb altres jaciments ibèrics laietans propers.


També us animem a que participeu en la galeria del Flickr per a compartir les imatges que feu el Cap de Setmana. Entre les fotografies que envieu i els vostres comentaris premiarem les més originals i arqueoatrevides! L’acte de lliurament de premis serà el 20 d’octubre al Palau Moja de Barcelona.