El Museu mostra les lluites de les dones des de la Segona República

Es pot visitar fins al 26 de març al Museu Torre Balldovina l’exposició «La lluita per l’oportunitat de viure».

Aquesta exposició fa referència als compromisos i les reivindicacions de les dones durant la Segona República, la Guerra Civil, el franquisme i els anys de construcció de la democràcia.

La mostra, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des de 1931 fins al 1978, i ens permet conèixer
aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions.
L’exposició es divideix en quatre etapes destacades: «La Segona República: una oportunitat», «Quan la vida perd valor. La Guerra Civil», «Quan viure és sobreviure. Franquisme» i «Construint la democràcia».

El Museu Torre Balldovina, per la seva banda, fa una aportació en clau local, i dedica un espai a la realitat de les dones en aquest període a Santa Coloma mitjançant material documental divers. «La lluita per l’oportunitat de viure» es podrà visitar fins al 26 de març de dimarts a dissabte de 18.00 a 20.30 h i dissabtes i diumenges d’11.00 a 14.00 h.

Exposició al Fondo

D’altra banda, del 7 de març al 6 d’abril a la Biblioteca del Fondo acollirà la mostra «La deportació republicana», que descriu els camps de concentració (especialment el de Mauthausen).

Aquestes dues exposicions formen part del programa d’activitats de recuperació de la memòria històrica.