El Museu de Santa Coloma acull el dijous una entrevista-debat sobre Europa amb l’eurodiputada Maria Badia i la periodista Teresa Carreras

Es una de les activitats programades en el marc de l’Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social.

Santa Coloma de Gramenet, a 11 de maig de 2010. Amb motiu de l’Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, l’Ajuntament de Santa Coloma ha organitzat un ventall d’activitats que busquen apropar la realitat europea a la ciutadania i, alhora, incidir en la idea de la integració i la convivència. Les jornades compten amb la presència de persones destacades a nivell europeu.

Aquest dijous 13 de maig, al Museu Torre Balldovina (19:00 h), la diputada al parlament europeu, Maria Badia, protagonitzarà l’entrevista-debat “Europa: reptes de futur”, dirigida per la periodista Teresa Carreras, presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i excorresponsal de TVE a Brussel·les. Els alumnes de l’Escola Municipal de Música interpretaran diverses peces de música clàssica i l’himne europeu.
D’altra banda, la colomenca Esperança Esteve, diputada al Congrés i portaveu d’immigració del Grup Socialista, oferirà la conferència “Pobresa, exclusió social i immigració” el 20 de maig (20.00) a la Biblioteca Central. Entre altres actes, destaca també un col·loqui, que tindrà lloc el 27 de maig (20.00), al Centre d’Art Can Sisteré sobre el tema “El Tractat de Lisboa: una porta per a una nova Europa”.

 L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, destaca que l’objectiu comú de totes les activitats plantejades és “sensibilitzar els ciutadans i les ciutadanes i mostrar el compromís de l’Ajuntament i de la ciutat de Santa Coloma amb aquesta causa; volem apropar la realitat europea a la ciutadania en un sentit ampli i, a la vegada, incidir en la importància de la integració i la convivència com a valors positius que s’han de defensar i promoure”.

- Podeu consultar el programa complet d’activitats al web municipal www.gramenet.cat

Per a més informació i/o entrevistes:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat