El Festival Holi Barcelona arriba diumenge a Can Zam

L’esdeveniment amb els colors i la cultura hindú se celebra per primer cop a Santa Coloma amb actuacions de dansa de bollywood i foodtrucks.

El diumenge 28 de maig el parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet acull, d’11 a 18.30 hores, la setena edició del Festival Holi Barcelona, un esdeveniment festiu multicolor per celebrar l’estació de la primavera i gaudir d’aquesta tradició cultural hindú.

L’associació cultural del Sur d’Àsia Sangam i el grup de dansa Bollywood Sitare, en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, organitzen aquesta gran festa de la Índia que inundarà de color i activitats el recinte de Can Zam, per reflectir alhora la unió de cultures que dia a dia conviuen a l’àrea metropolitana.

L'esdeveniment es realitza a l'aire lliure i l'entrada és gratuïta. Tothom que vulgui està convidat a participar en aquesta gran festa popular asiàtica, que se celebra per primer cop a Santa Coloma de Gramenet i que enguany començarà a les 11h del matí amb actuacions de dansa Bollywood.

Milers de persones a la llançada de pols de flors multicolor

Un dels moments estel·lars del Festival Holi és la llançada a l’aire de quilos de pols de pètals de flors per part del públic assistent, més d’un miler de persones segons estima l’organització. Hi haurà llançades de pigments colorejats (gulaal) cada hora, en total sis, a les 13h, 14h, 15, 16h, 17h i 18h. Es recomana assistir amb roba vella, preferiblement de color blanc, per seguir aquesta tradició hindú i perquè destaquin més els colors.

Els assistents també podran ballar al ritme del Dj Badal, director de Bollywood Sitare, que fusionarà temes tradicionals indis amb hits de Bollywood en una sessió de ball a l'aire lliure. Al llarg del dia també actuaran 15 companyies de dansa i més de 200 ballarins procedents de tot Catalunya.

El Festival és d'entrada lliure i de caràcter familiar. Els organitzadors esperen que grans i petits gaudeixin i s’emplenin de colors sense distinció de raça, classe social, edat o sexe. Tal i com marca la tradició i el simbolisme del Holi a l'Índia. "Sent de colors tots som iguals".