El festival FartS i "Blade Runner", protagonistes a la Sala Singuerlín

Un curt sobre el projecte de cooperació cultural FartS i el clàssic de la ciència-ficció es podran veure el divendres 11 (20.00) a la sala d'actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré.

La programació de cinema estable a la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça Sagrada Família s/n, estació Singuerlín L9) en presenta aquest divendres 11 (20.00), amb entrada gratuïta, un curtmetratge del Festival d'Art Social i la pel·lícula de Ridley Scott.

FartS

El Festival d'Art Social, FartS, ja té més de vuit anys d'història a Santa Coloma de Gramenet. El curt d'Eu Manzanares i Aleix Madrid ens fa conèixer aquest projecte de cooperació cultural. El FartS és una manifestació artístico-social independent dedicada a l'art compromès, que pretén treballar la sensibilització i la conscienciació social mitjançant les arts escèniques.

"Blade Runner" (USA, 1982)

Aquest film dirigit per Ridley Scott és un clàssic de la ciència ficció. A principis del segle XXI,  la poderosa Tyrell Corporation va crear un robot anomenat Nexus 6. És un ésser virtualment idèntic a l'home però que el supera en força i agilitat, i que treballa com a esclau dels humans. Després d'una rebel·lió, els Nexus 6 són desterrats fora del planeta i reben el nom de Replicants. Brigades especials de polícies, els Blade Runners, tenen l'ordre d'eliminar a tots els Replicants que no acatin la condemna i façin per estar a la Terra. Aquesta execució no rep el nom de mort sinó de retir.

La Sala Singuerlín

Es tracta d’un nou projecte cultural de ciutat, Sala Singuerlín, que impulsa l’Ajuntament amb l’entitat local Cine Club Imatges i que suposa el naixement d’un fòrum d’exhibició i de debat de pel•lícules de cinema d’autor, social i de drets humans a la nostra ciutat. El lloc escollit és idoni, ja que la biblioteca municipal és un nou i modern edifici, inaugurat ara fa dos anys i ubicat al costat de la parada de metro Singuerlín de la L9, que disposa d’una sala amb aforament per a 250 persones amb un sistema de projeccions digitals d’alta qualitat i que ofereix un fons de material especialitzat en cinema d’autor i documentals de més de 800 títols.

Els objectius d’aquesta proposta són diversos. Destaquen l’ impuls  i dinamització d’una programació estable de cinema d’autor i de cinema familiar de qualitat, que contribueix a la sensibilització per la solidaritat, tot difonent el cinema documental i de ficció en els àmbits dels drets humans, cooperació, solidaritat i l’educació per la pau. També es pretén i captar un nou públic interessat en aquests mateixos àmbits.

Una oferta de qualitat

S’ofereix una programació estable amb la projecció  d’obres imprescindibles  de cinema d’autor i de totes les èpoques. Aquests films aniran precedits de la projecció de reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans per tal de sensibilitzar el públic en aquests valors; aquests passis s’han seleccionat a partir d’obres que han participat al Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o han estat proposades per institucions i ONG’s de manera expressa.

Un apartat especial pels infants

El programa previst incorpora una oferta quinzenal de pel•lícules adreçades a un públic infantil per tal de promoure el llenguatge cinematogràfic entre les famílies i els més petits.

Nova etapa de Cine-Club Imatges

Les persones promotores d’aquest projecte cultural són components de Cine-Club Imatges i del servei de Cultura i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Cine-Club Imatges és una entitat cultural sense ànim de lucre i de les més veteranes d’aquesta ciutat, que inicia una nova etapa com a col•lectiu en l’espai de difusió cinematogràfica que és ja  la Sala Singuerlín. L’entitat colomenca rescata la seva experiència anterior com a cineclub i serà l’encarregada de seleccionar les projeccions quinzenals de pel•lícules imprescindibles, de cinema de tots els temps, que es podran veure per primer cop o tornar a veure en pantalla gran. Aquesta renovació inclou el seu logotip distintiu que ha estat creat per María López Ruiz, alumna de l’Institut  Ramón Berenguer IV de Santa Coloma, guanyadora d’un concurs de creació que es va fer entre els escolars de la ciutat.

**Per impulsar la programació estable de cinema d’autor a la biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, s’ha constituït una Comissió de Cinema, formada per la regidora de Cultura i Solidaritat, diversos tècnics d’aquesta àrea municipal i components del Cine Club Imatges.