El diumenge la Fira de Sant Ponç, a la plaça de la Vila

La Fira de Sant Ponç 2008 de Santa Coloma de Gramenet se celebra aquest diumenge 25 de maig, amb horari d’obertura al públic de 10 a 20 hores, a la Plaça de la Vila, coincidint amb la celebració de l'edició d'enguany de les Catifes Florals, al casc antic de la ciutat.

La societat municipal Grameimpuls SA assumeix aquest any l’organització de la fira i la relació és contractual. La distribució de les parades s'assignarà d'acord amb el nom comercial dels participants, per ordre alfabètic, i es traçaran 2 línies contigües de parades. El nombre de participants és de 14, dels quals 7 de Santa Coloma i hi haurà un total de 18 carpes, que serán proveïdes per Grameimpuls amb l'objectiu de donar una imatge estandard a la fira. Un altre objectiu bàsic fixat per aquest any és la celebració d'una fira de caire tradicional, per això l'oferta exposada es limita als productes d'herboristeria i dietètica (2 participants), mels i melmelades (5 participants), forns i pastisseries (2 participants), arrop i fruita confitada (1 participant), mercats municipals (2 participants) i llibres que tractin els productes propis de la fira (1 participant).

Finalment, com a novetat i amb la perspectiva de potenciar en el futur, destaca la presència d'una associació de nouvinguts procendents de la comunitat xinesa colomenca, que portaran herbes medicinals pròpies del seu país. Es tracta de la Associació Cultural Popular Xinesa, de recent creació. Els beneficis obtinguts amb la venda dels seus productes anirán en benefici de les víctimes del recent terratrèmol que ha tingut lloc a la Xina.