El diumenge 22 de maig se celebren les novenes eleccions municipals

Un total de 79.008 ciutadans i ciutadanes tenen dret a vot en aquests comicis. L'escrutini i els resultats es podran seguir a través del web municipal.

 

 

El  22 de maig és la data assenyalada per a la renovació democràtica de la corporació municipal.  Diumenge se celebraran les novenes eleccions locals des de la restauració de la democràcia al nostre país. Els primers comicis van tenir lloc en 1979 i, des de llavors, el nombre de representants que determinen el ple municipal es manté invariable en 27. Deu candidatures polítiques concorren en aquests comicis.

En aquesta ocasió, el nombre de persones amb dret a vot és de 79.008. Santa Coloma de Gramenet  tindrà 157 taules distribuïdes en  24 col·legis electorals. L'horari de votació serà de 9.00 a 20.00 h. En cada col·legi hi haurà un equip d'informació per solucionar qualsevol dubte que puguin presentar els electors.

El procés de renovació culminarà amb la constitució del Consistori unes setmanes més tard. En sessió plenària, les regidores i els regidors electes determinaran qui serà l'alcalde o l'alcaldessa de la ciutat.

L'Ajuntament ha engegat  la maquinària tècnica de gestió, informació i seguretat necessàries perquè la població pugui exercir el seu dret al vot amb totes les garanties pròpies d'un Estat democràtic. L'oficina d'informació i atenció personalitzada estarà situada en les dependències de l'OIAC, en la planta baixa de l'Ajuntament. Les persones que necessitin realitzar consultes relacionades amb les eleccions municipals poden trucar al número 93 462 40 00.

Durant la jornada electoral  es posarà a la disposició de la ciutadania  un vehicle de transport adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. Aquest servei pot sol·licitar-se en  el telèfon 93 462 40 00 (extensions 3056, 2709 i 3068).  El dispositiu  de seguretat, d'altra banda, estarà en mans de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.