El dissenyador Javier Mariscal presenta en exclusiva l’exposició ‘Personas muy Personales’ a Santa Coloma

El reconegut dissenyador Javier Mariscal va presentar dijous al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré l’exposició “Personas muy personales”, en el marc de la celebració de la majoria d’edat d’aquest important equipament de la ciutat dedicat a l’art i la cultura.

L’exposició és una producció en exclusiva de Can Sisteré amb l’Estudi Mariscal, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. “Persones muy personales” s’ubica en una de les línies expositives de recerca que aquest Centre d’Art colomenc dedica a l’obra d’artistes multidisciplinaris, aquells que amb facilitat desenvolupen la seva tasca creativa en mitjans d’expressió diferents: dibuix, pintura, collage, vídeo disseny industrial, etc.

En aquest cas, Javier Mariscal en l’exposició “Personas muy personales”, a partir dels personatges i dels retrats, troba un fil conductor que deixa entreveure les metodologies i els diferents camps en què es mou la seva creativitat. Com és habitual en Mariscal, aquesta exposició és un exemple d’una actitud d’entendre l’art vital i divertida.

18 anys de Can Sisteré
El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré ha arribat a la majoria d’edat. Per les seves instal·lacions han passat aproximadament unes 150 exposicions d’artistes reconeguts i d’altres emergents de la cultura contemporània; a més d’acollir conferències, xerrades, tallers i visites guiades, entre d’altres activitats de diferents àmbits de coneixement.

En aquests 18 anys, Can Sisteré ha presentat i acollit exposicions i obres de grans artistes del món del l’art del segle XX com Picasso, Dalí, Joan Brossa, Joan Miró, Chillida, Modest Cuixart, Antoni Tàpies, etc. Una altra tasca de Can Sisteré ha estat i és potenciar la cultura de proximitat; per una banda, reforçant el treball pedagògic de col·lectius com els Coloristes; i d’altra banda, proporcionant un espai a artistes colomencs de relleu com Manel Reyes, Miguel Ángel Para, Miquel Grau, projectes com l’Art Mitx, etc., entre d’altres. A més, en aquest 2008 ofereix exposicions d’artistes multidisciplinaris o interdisciplinaris com Sergio Mora, que recentment ha exposat a Can Sisteré, o el propi Javier Mariscal; i d’altres importants noms de l’art i la cultura.

Precisament en aquest 18 aniversari de Can Sisteré, l’Ajuntament de Santa Coloma, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, està oferint cicles d’exposicions que pertanyen a aquests diferents àmbits del món del l’art. Per altra banda, en els propers mesos el Centre acollirà un espai dedicat a les noves formes de representació de la contemporaneïtat amb el pintor Daniel Ensesa (“Veïns mirant, mirant veïns, del 19 d’agost al 5 d’octubre) i l’escultor i pintor Justo Almendros (“Fisiognomías, de l’11 de desembre al 18 de gener de 2009).