El dissabte 15 de maig s’inaugura amb una festa popular el parc forestal de La Bastida de Santa Coloma de Gramenet

De les 10.30 a les 14 hores del dissabte hi haurà una festa popular amb activitats lúdiques per a tothom.

Santa Coloma de Gramenet, 13 de maig de 2010. -  El dissabte 15 de maig, amb una festa popular que començarà a les 10.30 hores,  s’inaugura a Santa Coloma de Gramenet el parc forestal de La Bastida, una zona emblemàtica d’aquesta ciutat amb més de 85.000 metres quadrats d’espai natural per al lleure de la població, que està situada sobre el barri de la Riera Alta, a prop del parc Europa i del Recinte Torribera  i connectada amb la serralada de Marina.

La Bastida ha estat transformada per l’Ajuntament de Santa Coloma en un espai amb diversos itineraris de passeig i zones d’esbarjo, amb l’ajut econòmic d’1,5 milions d’euros procedents del Fons Estatal d’Inversió Local.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ha mostrat la seva satisfacció per la millora d’aquest espai natural colomenc: “Estem fent – ha dit l’alcaldessa- la Santa Coloma del futur, i tenim molts reptes i moltes il·lusions. El parc de La Bastida era –ha remarcat- un compromís de l’Ajuntament i una demanda popular”. Núria Parlon ha fet una invitació a tota la ciutadania a participar en la festa popular del proper dissabte.

Més de 85.000 metres quadrats d’espai natural i de lleure

L’Ajuntament de Santa Coloma ha finalitzat el projecte de creació d’un parc forestal periurbà a la Bastida destinat a l’ús de la ciutadania. La inauguració d’aquest nou espai natural tindrà lloc amb una festa popular que començarà a les deu del matí i en la que no faltaran l’animació ni els jocs infantils. Serà una gran trobada ciutadana per celebrar el naixement d’un  parc públic de més de 85.000 metres quadrats de superfície.

Emmarcat en el Programa de restauració d’àrees periurbanes que l’Ajuntament  té en marxa des de l’any 1995, aquest nou parc suposa un important pulmó verd per a la ciutat i un projecte estratègic que ha combinat de manera equilibrada la inserció laboral i la millora del medi natural. Al costat d’una intervenció urbanística, que té com a objectiu finalitzar el barri de la Riera Alta, s’ha fet un gran parc forestal que dobla, per exemple, la superfície actual del parc d’Europa, i que connecta aquesta part de la ciutat amb el Recinte Torribera i amb la serralada de Marina.

Aquest nou espai de lleure és fruit de l'aprovació d'un projecte de reforestació on s’han invertit 1,5 milions d’euros, procedents del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) de l’any 2009.

Amb la reforestació de la Bastida, s’han creat nous espais verds d’oci. Per poder assolir la transformació d’aquesta zona, s’ha partit del respecte als seus valors ecològics i s’ha comptat en tot moment amb les opinions de les entitats que hi han fet plantacions al llarg dels darrers anys.

 *Us adjuntem arxius amb més informació i imatges del parc de La Bastida

Si voleu més informació podeu contactar amb nosaltres:

Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

T. 93 462 40 13