El Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma signen un protocol de col·laboració per millorar la qualitat i l’eficiència de tots els ensenyaments a la ciutat

Aquest protocol suposarà la millora de l’ensenyament, reglat i no reglat, des de 0 a 99 anys, ja que articula la coordinació i cooperació entre les dues administracions, millorant l’eficiència en l’ús dels recursos públics.

Santa Coloma de Gramenet, 14 de juliol de 2010.- El Departament d’Educació s’ha compromès a construir un edifici modular d’educació infantil de la nova Escola Riera Alta per tal que aquest centre iniciï el curs 2010-2011 en el nou edifici. A més, Educació tramitarà aquest mes de juliol l’acord de govern per a la construcció de la resta de l’edifici modular i així complementar a dos línies el començament del curs 2011-2012. Aquesta actuació figura a l’annex d’accions prioritàries dintre del protocol que han signat aquest matí el conseller, Ernest Maragall i l’alcaldessa, Núria Parlon.

Dintre del paquet de mesures urgents destaca també l’ampliació a 2 línies de l’Escola Serra de Marina, en el moment que es faci efectiu el trasllat de l’Escola d’Adults Fondo a unes noves instal·lacions que proporcionarà el consistori. Tanmateix l’Ajuntament cedirà a la Generalitat un solar per completar les obres d’ampliació a 2 línies més de l’Escola Mercè Rodoreda.

D’altra banda, Educació i Ajuntament faran un seguiment específic de les obres de la nova Escola Sant Just per poder iniciar el curs 2011-2012 al nou edifici. Pel que fa als ensenyaments de 0 a 3 anys es continuarà treballant conjuntament en la creació i sosteniment de les places previstes, a fi de garantir una millor cobertura de les necessitats en aquesta etapa. Les dues institucions es comprometen també a planificar i racionalitzar l’oferta educativa d’ensenyaments postobligatoris.

Altra novetat que es desprèn d’aquest protocol és la constitució d’una mesa de planificació que contempla tot el ventall d’etapes educatives i a la què es programaran els convenis d’obres de reforma i ampliació (RAM).

Amb la línia de millorar la qualitat dels serveis públics, el conveni estableix la cooperació per la redacció de plans d’escolarització, millora de l’èxit escolar, accions adreçades a les AMPES i associacions educatives, plans socioeducatius, autonomia dels centres i formació permanent del professorat. L’intercanvi de dades entre les dues administracions també figura en aquest protocol, per optimitzar la programació de recursos els propers anys.

Després de la signatura del conveni, Núria Parlon ha destacat que “tot i el context general de crisi i retallada de la despesa pública, l’Educació és absolutament prioritària per l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Aquest protocol posa negre sobre blanc aquesta acció del govern municipal”.

 El protocol tindrà una durada de 4 anys, fins el curs 2010-2014. Anualment se signarà un conveni específic per concretar les actuacions.

 * Us adjuntem arxiu amb imatge de l’acte de signatura d’avui.

 Per a més informació:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488