Un jurat d’experts ha seleccionat cinc xefs catalans per a la segona edició del “Cuiner de l’any”. L’objectiu d’aquest certamen és donar a conèixer i reconèixer la tasca dels cuiners emergents i emprenedors, joves valors i nous empresaris. Els cuiners seleccionats són Dani Lechuga del Caldeni (Barcelona), Xavier Ferraté del Bresca (Cambrils), Víctor Quintillà de La Lluerna (Santa Coloma de Gramenet), Ana Ruiz del AQ (Tarragona); i Quim Casellas del Casamar (Llafranc).
El jurat ha seleccionat aquests professionals representatius de tot Catalunya amb restaurants que ofereixen una excel·lent relació qualitat-preu, a més de destacar per utilitzar producte de proximitat, per la seva sensibilitat per les produccions ecològiques i col·laboració amb petits productors.
Les votacions per escollir el Cuiner de l’Any comencen el dimecres 24 de novembre i s’acaben el 19 de desmbre. Es pot votar de les següents maneres:
- Trucant al telèfon 905 211 212
- Enviant un SMS al 27734 amb la paraula clau CUINER seguit d’un espai i el número del candidat (Víctor Quintillà és el 4)
- Al web Cuiner de l’any
Els participants entraran en un sorteig d’una estada d’una nit per a dues persones (allotjament i esmorzar) a qualsevol Parador d’Espanya acollit a la promoció.
El guardó es lliurarà al febrer de 2011en el marc del Fòrum Gastronòmic Girona'11.