El Consell de les Dones tracta els primers projectes feministes del 2021

El plenari del Consell Municipal de les Dones per a la Igualtat es va celebrar aquest 2 de febrer de forma virtual, amb un ordre del dia carregat de projectes feministes per a la ciutat.

Un cop informat sobre l’atorgament a l’Ajuntament de Santa Coloma del «Distintiu per a la igualtat de Gènere SG City 50- 50» com a ciutat “capdavantera”, el plenari va validar el procés per incorporar al nou Pla d’Igualtat Municipal els compromisos adquirits amb l’atorgament d’aquest distintiu. I és que aquest certificat també avalua les accions futures a les quals es comprometen els consistoris durant els pròxims dos anys (temps de validesa del distintiu).

Posteriorment, es va retre compte dels grans projectes que, des de La CIBA, es posen en marxa a la ciutat durant aquest primer trimestre de l’any: el Cicle anual «Republicanes, la conquesta de la ciutadania», que tot just va començar el passat 3 de febrer i que s’allargarà fins al 27 d’octubre; l'adhesió de Santa Coloma al projecte #NomoreMatildas, impulsat per l'Associació de Dones Científiques i Tecnòlogues; les Jornades «Dissentir per a ser lliures». Una aproximació a les violències sexuals, que se celebraran el 19 i 20 de febrer, i el Projecte «La CIBA amb Tu», amb la incorporació d’un equip d’agents liles.

Jornades 8 març

Finalment, es va donar el tret de sortida a l’organització de les properes Jornades Feministes del 8 de març, amb una crida “a ser fortes i a omplir l’espai virtual i les xarxes, sense renunciar, en la mesura del possible a l’espai públic i el seu valor simbòlic”. 

Consell de les Dones per a la Igualtat

El Consell de les Dones es reuneix entre dues i tres vegades a l’any, i està compost per representants de grups de dones i entitats feministes de la ciutat, regidores dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament, i també es dóna una participació (menys formalitzada) de dones a títol individual. El darrer ple es va celebrar, també de forma virtual, el passat setembre.

Amb l’objectiu de fer visible la presència i diversitat de les dones, fomentar i incrementar la seva participació en tots els nivells i àmbits socials, l’Ajuntament de Santa Coloma ha potenciat el Consell Municipal de les Dones, constituït el juny de 2002, després de tot un procés de participació amb les entitats de la ciutat.

El Consell de les Dones és un òrgan consultiu i informatiu de l’Ajuntament, i també d’assessorament i redacció de propostes i plans d’actuació, per fer efectiu el principi d’igualtat home-dona en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural educativa i social de la ciutat.

El Consell de les Dones, per decisió del plenari celebrat el 30 de novembre del 2011, va passar a denominar-se Consell de les Dones per a la Igualtat.