El Consell de Ciutat avaluarà dissabte la gestió municipal del darrer mandat

L’Ajuntament donarà compte de les actuacions de millora realitzades en el període 2007-2011. Experts de la UOC presentaran un estudi sobre els reptes de futur i els punts forts de la ciutat

Dissabte, 19 de febrer (9.30), a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, se celebrarà un plenari del Consell General de Ciutat. A l’ordre del dia hi ha dos temes de gran dimensió i d’interès local: d’una banda, l’anàlisi del compliment del Pla d’acció municipal (PAM) del període 2007-2011 i, de l’altra, la presentació de l’informe que l’Ajuntament va encarregar a professors i especialistes de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per definir un model de ciutat per a la Santa Coloma dels propers anys. La sessió ha estat ampliada a les entitats i a les persones que han participat en l’elaboració de l’estudi de la UOC.

La primera part del Consell servirà per fer balanç del PAM que el Ple municipal va acordar el 2007. El PAM constituïa un compromís d’accions i una eina de treball per millorar Santa Coloma els 4 anys següents. Passat aquest temps, el consistori donarà compte del grau de compliment d’aquell Pla.
Com a resum de resultats, cal dir que del PAM s’ha complert el 87% de les accions previstes. A les previsions inicial es van incorporar les del Fondo Estatal de Inversión Local (FEIL) del  2009 i les del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEESL) del 2010. Els projectes  van augmentar el triple (un 298%) i el cost  del conjunt ha estat de prop de 335 milions d’euros.

Per millorar i fer mes entenedora la presentació del document final, s’ha organitzat la informació en sis apartats: “La ciutat de les persones” (accions en matèria de cultura, suport a les famílies i gent gran, salut i consum, joventut, medi ambient, igualtat de gènere, ciutadania i convivència, solidaritat i cooperació, esports,  seguretat i trànsit);  “La ciutat educadora” (llibres i noves línies escolars, escoles bressol, rehabilitació i suport educatiu i  Campus Universitari de l’Alimentació de Torribera); “L’activitat econòmica i el comerç de proximitat” (mercats municipals, Polígon Industrial del Bosc Llarg, fires i dinamització de l’activitat comercial, millora de l’ocupació, enfortiment del teixit empresarial i mesures de reforç davant la crisi econòmica); “L’Ajuntament de proximitat” (ampliació del servei de l’OIAC, l’Ajuntament en línia, l’Ajuntament Informa digital i el mateix PAM); “L’urbanisme de la ciutat” (millores de l’accessibilitat, remodelació urbana, espai públic, habitatge, aparcament, millores de la B-20 i del metro), i “La capacitat d’inversió pública de la ciutat” (mesures plantejades amb el FEIL i amb el FEESL).

Un nou model de ciutat
A la sessió del Consell de Ciutat de demà es presentarà l’informe que, per encàrrec de l’Ajuntament, han fet diversos especialistes de la UOC i en què han participat representants d’entitats i col·lectius, professionals de diversos àmbits, ciutadans i ciutadanes. Un treball que, sota el títol Propostes per una renovació política, urbanística i sociocultural, reflexiona sobre l’estat actual de Santa Coloma i dóna pautes de millora per avançar en la transformació global de la ciutat i per afrontar els reptes del futur immediat.