El comitè municipal d’emergència adopta noves mesures davant la nevada d’aquest matí

A les 10 del matí s’ha produït la tercera reunió del Comitè municipal d’emergència que coordina l’alcaldessa Núria Parlon. Ja s’ha posat en marxa mesures per evitar incidents i atendre les necessitats de les persones més vulnerables. Malgrat la neu i el fred, de moment la normalitat és la tònica general d’aquest matí.

Aquest matí  l’alcaldessa, en qualitat de Directora del Pla Bàsic d’Emergències Municipals i responsable de Protecció Civil ha decretat l’alerta en primer nivell –dels tres que contempla el pla-  per la nevada que s’està produint i que afecta, sobre tot,  a la part alta de la ciutat.

Durant tot el dia d’ahir i mitjançant el servei de tele-assistència s’ha fet un seguiment de totes les persones grans i amb malalties per assegurar-se que estan preparats i previnguts contra l’onada de fred. La recomanació és que aquelles persones que es desplacen a centres de dia o assistencials que es quedin a casa. El servei de tele-assistencia farà visites i trucades de control mentre duri aquesta situació.

Pel que fa a la via pública, des d’ahir ja estan preparats als punts alts de la ciutat sacs amb sal per tal de llançar-la, en cas que fos necessari. En aquest sentit, s’ha reforçat la presència de la Policia Local als carrers amb una patrulla per les nits.  Aquest matí s’ha començat a repartir quantitats de sal i les instruccions pel seu ús a les Associacions de Veïns .

Escoles
Aquest matí  les classes escolars han començat amb normalitat. Tots els centres escolars estan rebent un petit carregament de sal en previsió de gelades. Com a mesura preventiva s’ha suspès el transport adaptat per a les persones amb dificultats de mobilitat i es recomana que es quedin a casa. Per aquells que ja hi son als centres, s’ha organitzat un dispositiu específic per retornar-los als seus domicilis o atendre’ls fins la seva recollida pels familiars.

Escales mecàniques
Per garantir la seguretat dels vianants, s’ha desactivat el sistema automàtica d’encesa i aturada dels elevadors i escales mecàniques.  Aquests mecanisme s’aturen automàticament si detecten gel a l’escala. Per evitar avaries, les escales s’aturaran a les 11 d’aquesta  nit i començaran a funcionar de manera manual a primera hora de demà, un cop els tècnics hagin fet les revisions oportunes.  

Aparcament d’emergència
En cas que el gel impedeixi l’accés de vehicles als barris del districte III (zona de muntanya) s’ha habilitat un aparcament d’emergència al parc de Can Zam, entre el riu i la zona esportiva. El transport públic, tant metro com autobús, estava funcionant amb normalitat.

Davant la situació des de l’Ajuntament es recomana seguir les previsions meteorològiques i reduir al mínim els  desplaçaments.