El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré de Santa Coloma aposta pels artistes emergents amb la mostra ‘Paisatge expandit’ de Jorge Zambrano

Jorge Zambrano és sobretot un paisatgista amb clares influències surrealistes i una gran sensibilitat per l’arquitectura i la natura. La mostra es podrà visitar fins al 17 de juliol a Can Sisteré.

Correo amueblado. 2009. Oli sobre tela. 89 x 146 cm

Santa Coloma de Gramenet, 8 de juny de 2011. Demà, 9 de juny, a les 20:00 hores, en el Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, s’inaugura la mostra “Paisatge Expandit”, una exposició amb gran part de l’obra recent del pintor xilè Jorge Zambrano.

Es tracta d’una aposta municipal per la recerca d’artistes de referència de l’art emergent que aporten valor afegit a les tendències més actuals de l’art, un dels objectius principals de Can Sisteré.

En aquest cas, Jorge Zambrano suposa un clar representant dels itineraris de la creació jove, amb una obra sensible, amb un univers ric i sorprenent, màgic i misteriós. En la mostra de Can Sisteré i en tota l’obra de Zambrano, podem veure creacions amb clara herència del surrealisme i d’altres més contemporànies i properes a l’steampunk, un subgènere sortit de la ciència ficció barrejat amb una dosi de fantasia, on predomina la tecnologia del segle XIX. És el món de la segona Revolució Industrial, de Juli Verne i de Sherlock Holmes, una societat depenent del vapor i la tecnologia però molt més desenvolupada que el nostre passat històric real.

“Paisatge Expandit”, el món del somnis i l’il•lusionisme
Jorge Zambrano és sobretot un paisatgista amb clares influències surrealistes i una gran sensibilitat per l’arquitectura i la natura que deixen en la seva pintura un rastre d’edificis, ruïnes, rostolls i arbres, com es podrà veure a la mostra de Can Sisteré. El seu és un paisatge expandit perquè sempre trobarem un moviment, un creixement o una fugida en què les coses abandonen, impulsades per un sentiment poètic, el lloc que haurien d’ocupar. Ens endinsem així en un món oníric, màgic i misteriós.

Amb la tècnica clàssica d’un pintor renaixentista o barroc, el seu treball delata anys d’ofici i una virtuositat que li permet crear un suggerent joc d’il•lusionismes visuals on bateguen els problemes de la representació.  L’artista juga amb l’espectador mostrant la bastida que sosté el que veiem, allò que aguanta el paisatge, tot tipus de trompe-l’oeil. Com es construeix el que veiem. Com de fals és l’il•lusionisme que tenim davant.

“Paisatge Expandit” es podrà visitar fins al 17 de juliol en l’horari habitual de Can Sisteré. Podeu accedir al catàleg de l’exposició a www.gramenet.cat

Centre d’Art Contemporani Can Sisteré. 
Carrer de Sant Carles, s/n Tel. 93 385 13 12
De dimarts a divendres de 17 a 21 h
Dissabtes d’11 a 13.30 i de 17 a 21 h
Diumenges d’11 a 13.30 h

Per a més informació i/o entrevistes:
Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)
93 462 40 12 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat