El Centre Cívic Riu acull la projecció "Caramel", per celebrar el Dia Internacional per la Salut de les dones

Aquesta tarda a les 17.30 se celebrarà un videofòrum al Centre Cívic Riu amb la projecció de la pel·lícula Caramel, de Nadine Labaki, en el marc de les celebracions del recent Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones i el Servei de Salut i Consum de l’ajuntament de Santa Coloma han organitzat una jornada de celebració i reflexió en el marc del recent Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones (el passat 28 de maig). Aquesta tarda al Centre Cívic Riu (carrer de Lluís Companys, 9), a les 17.30, es realitzarà la projecció de la pel·lícula Caramel de la cineasta libanesa Nadine Labaki. Després del visionat de la pel·lícula, hi haurà un debat entorn als elements de la pel·lícula relacionats amb la salut de les dones, contemplada des d’una perspectiva àmplia. Així, els factors i pressions socials, les creences, la gestió de les emocions i els aspectes relacionals, entre d’altres, són factors importants a tenir en compte quan es parla de la salut de les dones d’una manera integral.

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones
Cada 28 de maig es commemora el  Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones que té el seu inici en el V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José (Costa Rica) el maig de 1987, on es va fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut. En aquest sentit, la Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC) i la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius, RMMDR, van coordinar per primera vegada l’any 1988 la Campanya per a la Prevenció de la Morbimortalidad Materna. El seu principal objectiu era denunciar les altes taxes de morbiditat i mortalitat maternes existents especialment en els països menys desenvolupats per causes que es ponden prevenir, i exigir dels governs polítiques i legislacions adequades per a enfrontar aquesta realitat. Des de llavors arreu del món es commemora aquest dia.

“Caramel” i l’autora
La pel·lícula explica la vida a Beirut, on cinc dones coincideixen habitualment en un saló de bellesa, unes perquè treballen en ell i altres perquè són clientes o veïnes de l’establiment. El saló és un microcosmos ple de colorit i sensualitat, en el qual vàries generacions de dones es troben, parlen i es fan confidències. En el saló de bellesa, els homes, el sexe i la maternitat es situen en el centre de les seves converses íntimes, entre talls de cabell i depilació amb una pasta caramel·litzada de sucre, aigua i llimona.

Nascuda al 1974 en Líban, l’actriu i directora  Nadine Labaki en 1997 va rodar el seu projecte de fi de carrera. Al 1998 que va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge en la Biennal de Cinema Àrab de l’IMA a París. A continuació, va rodar anuncis publicitaris i nombrosos clips musicals, pels quals va obtenir diversos premis. L’any 2004 va participar en el programa Residència del Festival de Cannes per escriure el guió de Caramel, el seu primer llargmetratge, que va obtenir el premi del públic al Festival de Cinema de Sant Sebastià al 2007, entre d’altres guardons.