El Campus de l'Alimentació acollirà el grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Els promotors d'aquest nou grau, que s'impartirà a partir de setembre, són la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

El primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques s’impartirà a les instal·lacions del CETT-UB i es duran a terme activitats específiques en el Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma de Gramenet -on els estudis estan adscrits a la Facultat de Farmàcia-, a l’Escola Superior  d’Agricultura de Barcelona (UPC) i als espais de la Fundació Alícia.

Els promotors d'aquest grau són la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya, i entre els seus impulsors hi trobem BarcelonaTech (UPC) -mitjançant l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB-, el Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alícia.

Experiència i coneixement expert

El nou grau uneix l’experiència acadèmica i el coneixement expert dels diferents centres universitaris en les seves respectives àrees d’expertesa:alimentació, nutrició i dietètica, ciències agroalimentàries, ciències culinàries i gastronomia.
A més del caràcter interuniversitari, el grau també és pioner pel seu model de col·laboració públic-privat i per la
participació en el seu disseny dels cuiners i professionals del sector més rellevants, i també de la indústria gastronòmica i de l’alimentació.

Vinculació a la Bullipèdia

Aquests nous estudis incorporen el coneixement sobre el fet culinari del treball de desenvolupamentde la Bullipèdia,projecte liderat per Ferran Adrià en el marc de elBulliFoundation, i del grups acadèmics-interdisciplinaris de la Unitat UB-Bullipèdia, impulsada per la UB el 2012.

Nous professionals

El programa formatiu respon a una nova visió des de les ciències culinàries i gastronòmiques per proporcionar nous perfils professionals que atenguin les noves exigències de la societat, l’empresa alimentària i el sector de la restauració.

El nou grau és una formació universitària homologada i adaptada en la seva totalitat als requeriments de l’Espai Europeu d´Educació Superior (EEES). Atès el seu caràcter multidisciplinari i les diferents possibilitats de desenvolupament professional que ofereix, el nou grau facilita diferents nivells d’especialització. El currículum del grau no replica el d'altres formacions, si bé es fonamenta en diverses disciplines científiques, sempre enfocades des de la perspectiva culinària i gastronòmica.

Recerca i innovació

Les universitats i els centres promotors de la incorporació dels estudis culinaris i gastronòmics a la universitat a través 
del nou grau interuniversitari (UB-UPC) de Ciències Culinàries i Gastronòmiques -como ho és el Campus de l'Alimentació de Santa Coloma- desenvolupen amb èxit activitats i projectes de recerca i desenvolupament (R+D+i) en els àmbits generals de l´agroalimentació, la industria alimentària, el turisme, l’hoteleria i la gastronomia.
També impulsen la col·laboració en recerca amb el sector privat i amb les administracions, així com l’establiment d’acords d’investigació conjunta amb altres universitats d’abast internacional.