Presentació del Calendari de les Dones

El Calendari 2020: “Dones que fan nostra la nit”

El Calendari de les Dones 2020 es presentarà aquest dimarts 14 de gener, a les 18.00, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré. Enguany, sota el títol “Dones que fan nostra la nit”, està dedicat a les dones amb treballs nocturns: sanitàries, policies, taxistes, serenes..., que vetllen per la seguretat i el benestar comunitari quan Santa Coloma dorm.

L'objectiu és fer un reconeixement a la tasca d’aquestes dones, que realitzen una aportació cabdal per a la ciutat, sovint invisibilitzada. Totes les persones assistents rebran un exemplar. Un cop presentat, el calendari també es podrà recollir de manera gratuïta al CIRD.

Es tracta d’un calendari molt especial, protagonitzat exclusivament per dones, que s’edita cada any des del 2001. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i el CIRD, i que compta amb la col·laboració del Consell Local de les Dones per a la Igualtat, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Dona.

Visibilitzar i sensibilitzar

El seu objectiu és visibilitzar les dones que viuen i/o treballen a Santa Coloma, en tota la seva diversitat, així com donar valor i reconeixement a tot el que fan a la nostra societat, i  sensibilitzar a la ciutadania envers les temàtiques de gènere.

Des de la primera edició, les temàtiques tractades han estat molt diverses, com ara les dones emprenedores, esportistes, artistes, polítiques, del món de la gastronomia... Fins i tot s’ha abordat i reivindicat la recuperació de la memòria històrica de les dones i s’ha denunciat l’escassa presència de noms de dones als carrers i espais públics de la ciutat.

Enguany, les protagonistes són: Cynthia Parra, especialista en maquinària industrial (gener); Eva Amil, Mireia Grau i Rosario Quiles, infermeres a Torribera (febrer); María Martínez, Alba Llorente, Mihaela Zaharia i Elena Gherghe, cambreres (març); Núria Soler, fornera (abril); Cristina Codorniu, Alicia Ortubia, Nati De Dios, Maria José Gómez, Cristina Pérez, serenes (maig); Kristina Vega, cantant, Alicia Rodríguez, periodista, i Reyes Torío, Dj (juny); Fátima Trinchete i Mari Carmen Rodríguez, servei de neteja nocturn (juliol); Teresa Pellicer, doctora, Isabel Martínez, infermera, María Jesús Adrián, doctora, Matilde Rodríguez, infermera, Anna Sánchez, doctora, de l’Hospital Esperit Sant (agost); Montse García, Miriam Martínez, Rosa Moreno i Natividad Isabel Montero, taxistes (setembre); Pilar Bladé, farmacèutica (octubre); Yolanda, Antonia, Maribel i Elisabet, policies locals (novembre); i Noelia Quero, conductora d'autobús nocturn (desembre).